"Teníem ganes de tornar Salt a la Lliga EBA des que vam baixar"

El president Albert Maruny es mostra il·lusionat amb l'acord amb el Bàsquet Girona

El president del CB Salt, Albert Maruny

El president del CB Salt, Albert Maruny / Marc Martí Font

Jordi Roura

Jordi Roura

El CB Salt torna aquesta temporada a la lliga EBA, la quarta categoria del bàsquet espanyol. Ho fa gràcies a l’entesa amb el Bàsquet Girona, que els cedeix el seu lloc a la categoria, en un moviment que permet als saltencs recuperar la categoria perduda el 2019. Hi ha ganes i il·lusió a Salt per aquesta nova etapa: «teníem ganes de tornar-hi des que vam baixar», apunta el president Albert Maruny, convençut de poder fer un bon equip amb l’ajuda del club ACB, que els cedeix la plaça que ocupava fins ara el filial. L’acord és, de moment, per aquest any, només. 

«Ells ens van venir a buscar i nosaltres ho vam veure bé, primer per tornar a tenir EBA a Salt, i tot el que comporta tenir un equip d’aquest nivell, però també per enfortir la base, que els jugadors que pugen vegin aquest equip com un mirall i s’impliquin més amb el club», relata Maruny. En aquest sentit creu que recuperar l’EBA també els permetrà «captar millors jugadors per als equips inferiors, i potenciar l’entitat socialment al municipi. Aquest any tindrem 25 equips federats, més les escoletes a Pompeu Fabra, FEDAC Dominiques, Vilagran, i l’Escola El Gegant del Rec. A més amb la Fundacio Elna treballem amb un parell d’equips formats per jugadors amb discapacitat psíquica».

El Salt mantindrà l’equip de Primera Catalana, que fins ara era el principal, amb Marc Jiménez d’entrenador. Albert Maruny, que porta 14 anys al club i que abans n’havia sigut coordinador, apunta que «seguirem treballant igual, amb la diferència que hi afegirem l’equip d’EBA, ocupant la plaça del Bàsquet Girona, però jugant a Salt i amb el nostre nom». El club està a punt de tancar un patrocinador principal.

 «L’anterior etapa a EBA ens va dur un creixement de la base, i duia molta gent al pavelló. Va ser una cosa bona per Salt, que sovint només surt per coses negatives. Vam veure jugadors que han acabat a l’ACB», recorda el president. No es posa sostre. De moment, fer un bon any, «però si sortís la possibilitat de lluitar per anar a LEB Plata ens ho plantejaríem, no ens faria cap por».

Beques per jugar a bàsquet per a nens sense recursos

Des del CB Salt també es treballa des de fa anys en la inclusió de nens amb pocs recursos económics, primer com a club individualment, segon en col·laboració amb l’Ajuntament amb el programa «Juguem!» que funciona des de fa una dècada, i tercer amb un programa de fons europeus que arrencarà com a «prova pilot» i en el que es becaran 10 nens i 10 nenes amb pocs recursos de l’Escola La Farga. Així podran començar a jugar a bàsquet i a l’hora també tindran suport escolar, com l’angès i altres materies que encara s’han de definir.