El Quart jugarà finalment Lliga EBA amb el Bisbal Bàsquet i el Salt

Els gironins es beneficien d’una plaça lliure pels mèrits esportius del darrer curs mentre GEiEG i Tordera cauen en grups diferents a Lliga Femenina 2

Una imatge del derbi entre el Bisbal Bàsquet i el Quart

Una imatge del derbi entre el Bisbal Bàsquet i el Quart / Marc Martí Font

Lluc Perich Pérez

El CB Quart serà finalment equip de Lliga EBA tot i el descens a Copa Catalunya la temporada passada. Sí, la situació és estranya perquè els gironins van perdre la permanència amb Es Castell, però els mèrits esportius del darrer curs permeten que, ara, pugui beneficiar-se d’una vacant que quedava lliure a la categoria. Algun equip hauria renunciat o no hauria presentat la documentació necessària i, tot i que l’habitual en aquests casos és vendre la plaça, per algun motiu això no hauria passat. El Quart torna, així, a la quarta màxima divisió del bàsquet estatal, on ha jugat la darrera dècada. A la conferència C coincidirà amb el Bisbal Bàsquet i el Salt, a qui el Bàsquet Girona va cedir la seva plaça.

Justament l’EBA és l’única categoria que no coneix la totalitat dels seus participants, ja que hi ha tres places (una a la Conferència D i dues a l’E) que segueixen lliures, i s’ha obert un període de possibles peticiones fins al divendres. Tot plegat se sap després que la Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ho hagi determinat en acabar d’analitzar i validar tota la paperassa necessària per a la inscripció, que podia entregar-se fins divendres passat.

D’aquesta manera, també es coneixen els grups de Lliga Femenina 2, on GEiEG i Tordera (filial de l’Uni) han quedat encasellats en diferents bandes per a la fase regular. Una novetat d’aquest any era que, si el 50% d’equips d’una conferència era d’una mateixa comunitat autònoma, es repartirien equitativament entre els dos grups. S’ha aplicat i, així, no hi haurà derbi.

A partir d’ara, doncs, als 243 equips, Spar Girona inclòs, que la temporada 23/24 juguin competicions FEB els queda esperar. Les properes setmanes, en principi, hauria d’anunciar-se quan se celebrarà el sorteig per la composició final del calendari, amb els enfrontaments que es jugaran cada jornada. 

Confirmats els ascensos a ACB

Ahir també van ratificar-se els dos nous equips que ocupen les places de Fuenlabrada i Betis a la màxima divisió masculina. Són l’Andorra i el debutant Palència que, admesos per l’Assemblea de la competició, donen així continuïtat als seus ascensos des de LEB Or, i s’enfrontaran al Bàsquet Girona.