L'Olot posa el crit al cel: "Ens van amenaçar amb ampolles de vidre, insults i escopinades"

El conjunt de la Garrotxa sobreviu a tot per avançar en la Copa Catalunya

Els jugadors de l'Olot, contra el Sant Andreu

Els jugadors de l'Olot, contra el Sant Andreu / UE OLOT

Jordi Bofill

Jordi Bofill

"Lamentem les nul·les condicions de seguretat en les quals s'ha disputat el partit d'aquesta tarda entre el Sant Andreu i l'Olot al CEM Bon Pastor. Lamentem el fet de tenir l'afició contrària a tocar de la nostra banqueta amenaçant amb ampolles de vidre, insults i escopinades". Amb aquest tuit, el conjunt de la Garrotxa feia públiques les dificultats que va haver d'afrontar en l'eliminatòria de Copa Catalunya en què va superar l'equip andreuenc. "Hi havia molta tensió", confessen des del club. "Va ser un partit calent, a la banqueta van rebre escopinades i insults. Hi havia aficionats beguts amb ampolles de vidre".

Un dels factors que va propiciar que el partit, en alguns moments, es descontrolés, va ser que no hi hagués cap control de begudes ni d'aforament, segons explica l'Olot, en un duel d'entrada gratuïta. "No hi havia cap seguretat. Només va haver-hi un moment en què els Mossos es van apropar, però de seguida van marxar", afegeixen. La Federació hauria de resoldre casos com aquest, perquè ahir no va passar res, però tranquil·lament hi hauria pogut haver una desgràcia. "Afortunadament, no va passar res greu. Però era molt tens, tot plegat", insisteixen.

Una mitja hora brillant

L'equip de Pedro Dólera va excel·lir en trenta minuts de fantasia, on va situar-se 0-3. L'Olot va sobreviure a tot, també fora del camp, per passar de ronda i classificar-se per als quarts de final, on es veurà amb el Badalona Futur. "Crec que hem estat sensacionals, a la primera part podíem haver sentenciat el partit. No puc demanar res més a l'equip", afirmava el tècnic garrotxí. "Hem jugat contra un equip de Segona RFEF (una categoria per sobre) amb una afició empenyent i bolcada amb el Sant Andreu. Sabíem que patiríem, però hem estat força bé. No ens hem descompost en cap moment, hem estat intensos, molt bé en el joc aeri i sòlids en defensa. Aquests partits no es guanyen perquè sí".

En la mateixa línia s'expressava Albert Orriols 'Urri'. "Les sensacions són molt positives després de passar ronda en un escenari diferent. Estic molt content per la competitivitat que ha mostrat l'equip i perquè continuem creixent". Urri va ser el gran protagonista al terreny de joc, amb un doblet. "Esperem que no m'estigui gastant tots els gols. Aquest any estic jugant més avançat i em permet trepitjar més l'àrea rival. La sort és que estan entrant", deia, fent una valoració evidentment positiva del treball col·lectiu, intensificat en els minuts finals amb el 2-3 del Sant Andreu. "Hem fet el que requeria el partit, ser intensos i guanyar duels. Ens hem mantingut units a la segona part, hem tret el caràcter i hem defensat molt bé per fer un pas més". Després de carregar-se la Fundació Grama (3-4, amb una remuntada espectacular en els vint minuts de la represa del duel) i el Sant Andreu, tocarà veure-se-les amb el Badalona Futur.