L’Spar Girona començarà a rodar la setmana que ve

Laura Antoja comptarà amb dotze jugadores de categoria i s’envolta d’un staff amb tres cares noves per afrontar la primera temporada del seu projecte

Laura Antoja al pavelló de Fontajau la temporada passada

Laura Antoja al pavelló de Fontajau la temporada passada / ANIOL RESCLOSA

Lluc Perich Pérez

El proper 24 de setembre l’Uni començarà una nova temporada a la Lliga Femenina visitant el Saragossa i, de canvis respecte a l’any passat, n’hi haurà uns quants. L’etapa de Bernat Canut a la banqueta va donar-se per finalitzada després de tan sols un curs, i li arriba el torn a Laura Antoja. L’entrenadora coneix bé el club, però haurà de donar forma a una plantilla ja tancada amb 12 jugadores de molt nivell que han tornat a disparar la il·lusió.

Tot plegat és un gran repte i, vistes les incorporacions fetes, hi ha raons per pensar en un gran any a Fontajau. Ara bé, queda molt per veure com rutlla i l’equip encara ha de començar-se a entrenar. Ho farà la setmana que ve, el dimarts 22, després d’haver passat revisions mèdiques el dia abans. A la pista, hi haurà fins a set cares noves. Després que hagi marxat tot un reguitzell de jugadores (Nora Galve, ahir anunciada per l’Spar Gran Canària, María Araújo, Laia Flores, Shay Murphy, Binta Drammeh, Brittney Sykes, Ornella Bankolé, Terezia Palenikova, Ceci Muhate i la pròpia Gardner), l’Spar Girona incorpora noms de categoria per millorar unes expectatives que l’any passat no es van complir. 

Una de les grans figures de l’equip serà Kelsey Mitchell, avalada per una mitjana de 16’7 punts per partit els darrers anys a la WNBA, però també són esperançadores Lashann Higgs, última en incorporar-se, Morgan Bertsch, Regan Magarity, Marta Canella, Laura Peña i Sandra Ygueravide. Totes elles seran rebudes per les cinc jugadores que es mantenen respecte a la temporada passada: Giedre Labuckiene, Marianna Tolo, Irati Etxarri, Faustine Parra i Magali Mendy, que tornarà després d’haver sigut mare el mes de febrer. En l’inici dels entrenaments l’Spar Girona només tindrà dues baixes, Mitchell i Magarity, que estan disputant la WNBA i arribaran al setembre, més Tolo, que es casa i té uns dies més de permís.

Novetats a l’staff

De totes maneres, ja se sap, no ho farà pas sola. La nova entrenadora de l’Spar Girona s’envolta d’un staff que comptarà amb tres cares noves respecte al curs passat. El nou tècnic assistent (justament ocupant l’antic rol d’Antoja) serà Jordi Sargatal, qui va aconseguir l’ascens del Bàsquet Girona a l’ACB. Josep Bofill serà el preparador físic del primer equip, amb Ana Pedrero, fisioterapeuta, sent l’altra novetat. Continuen Beti Orden, també físio, la doctora Sílvia Treviño i el Team Manager Pau Condom.