Adel Mechaal i Esther Guerrero es planten a les semifinals dels 1500m del Mundial de Budapest

La banyolina va acabar la seva sèrie en sisena posició i anhela poder obtenir alguna de les últimes places que donen accés a la final

L’atleta palamosí té possibilitats de ser a la final després de mostrar bones sensacions en la primera jornada

Mechaal durant la primera jornada del Mundial d'Atletisme de Budapest

Mechaal durant la primera jornada del Mundial d'Atletisme de Budapest / EFE/CHRISTIAN BRUNA

Jofre Amargant Bosch

Dos de dos per als dos únics representants gironins en el primer dia del Mundial d’Atletisme de Budapest. Els dos campions d’Espanya dels 1.500 metres, Esther Guerrero i Adel Mechaal es van classificar per a les semifinals d’aquesta prova, que es disputen demà.

La primera a entrar en acció va ser Esther Guerrero en la jornada matinal. La banyolina no va poder afluixar el ritme i va haver de serrar les dents per aconseguir una classificació automàtica. La migfondista va ser sisena, l’última posició que assegurava el passi, en la segona sèrie. L’atleta del New Balance Team va parar el cronòmetre en 4:04.33. El triomf en la seva cursa va ser per a Kaith Kipyegon (4:02.62). La kenyana és una de les principals favorites per emportar-se l’or en els 1.500. De moment, en aquesta distància ja ostenta en el seu palmarès dos ors olímpics, dos ors mundials i una plata mundial.

Guerrero correrà la segona semifinal demà (17:17 h, Teledeporte i Eurosport) amb l’anhel de passar a la final. Durant el Capionat d’Espanya ja va reconèixer que seria molt complicat poder accedir a la final. Haurà de fer una molt bona cursa i atrapar alguna de les places que puguin quedar per sobre dels quatre minuts. La seva millor marca personal és de 4:02.41. Hauria de mirar d’aconseguir un registre similar per poder tenir alguna opció.

El torn per Adel Mechaal no va arribar fins a la sessió de la tarda. El palamosí arribava amb la moral alta a la cita després d’imposar-se a l’esprint i a la recta final dels Campionats d’Espanya a Mo Katir fa unes setmanes. Mechaal no va fallar a la primera sèrie de la categoria masculina i es va classificar per a les semifinals (demà, 17:30 h, Teledeporte i Eurosport). Quart, i per tant entre els sis primers per tenir el passi assegurat, el del Baix Empordà va firmar una marca de 3:34.35. El registre va ser el desè millor de totes les sèries disputades i fa ser esperançador de cara a poder obtenir un bitllet per a la final.

A les semifinals, també hi haurà dos representants més de la delegació espanyola, Mo Katir i Mario García Romo. L’atleta d’ascendència marroquina va ser segon a la tercera sèrie (3:34.34), mentre que el salmantí es va imposar a la segona cursa amb un temps de 3:46.77.

Entre els principals candidats per fer-se amb un lloc a la final del 1.500 masculí hi ha el noruec Jakob Ingebrigtsen, millor marca de les sèries (3:33.94) i or olímpic en 1.500 entre molts altres títols, o els corredors kenyans, Abel Kipsang i Reynold Kipkorir Cheruiyot. Tampoc es poden descartar el britànic Josh Kerr o l’estatunidenc Yared Nuguse.