"Hem de reconstruir l'autoestima de l'Uni perquè aquesta plantilla no és inferior a cap"

L'Spar Girona ha començat a entrenar-se amb algunes baixes però amb "il·lusió i ganes" i una Laura Antoja molt motivada

Lluc Perich Pérez

L’era Laura Antoja ha començat aquest matí a Fontajau. Sí l’equip va pasar ahir els testos mèdics, avui ja ha fet el primer entrenament abans d’estrenar una temporada que s’espera il·lusionant. Encara no hi són Higgs (arriba dijous), Tolo (va casar-se i tornarà el 4 de setembre) i les dues americanes, Mitchell i Bertsch, que disputen la WNBA. Al pavelló, però, això no ha deixat la pista buida, perquè les jugadores Berta Pagès, Joanna García, Paula Acín, Lala Touré i Mama Sidiki Doumbia han pujat per reforçar.

Després d'aquest rodatge inicial, Laura Antoja ha valorat diversos punts de cara a la temporada.

La importància de començar bé

"Estant a l'Uni està clar que ho hem de fer. Em plantejo un inici dur i molt difícil. A nivell de joc potser no agradarà tant, no estarem tan bé perquè no ens haurem cohesionat tant, però hem de començar a tot drap. No farem pallisses, però som l'Uni i haurem de guanyar des del primer moment. Després passen les coses i ja veurem com va tot, però la intenció està clara, la il·lusió i les ganes no poden faltar. Llavors, quan hi siguem totes, hem de madurar, posar l'enfocament a créixer com a equip".

Un equip potent

"Vull jugar amb totes les jugadores i que la seva prioritat sigui el joc, que ho posarà tot a lloc. Hi ha gent amb un talent que et fa pressuposar que seran bàsiques, segur, però vull fer-ho d'una manera que totes ho siguin. Les necessito i tenim una plantilla on totes poden jugar, perquè fan les coses bé. Ens potenciarem per fer que les realment bones brillin, i això ens acostarà als llocs més alts. Sé que treballaran bé només amb els noms, i això és valuós".

Favorites?

"Estem allà. La temporada passada pot passar factura a nivell de credibilitat, però ho hem de canviar i creure-hi. Hem de reconstruir l'autoestima de l'Uni. En el dia a dia, quan veiem els resultats i si des del cos tècnic som capaços de fer un bon bàsquet que generi una reacció, ja direm que som favorites. Per plantilla, em veig cara a cara amb tothom. No som inferiors a cap altra. Si alguna juga de meravella, ja ho direm, també, que estem per sota, però el treball diari és clau i ara per ara ni som favorites ni deixem de ser-ho".

Jugadores disponibles

"És un dels maldecaps de l'estiu. Les pretemporades d'abans, amb blocs sòlids amb un mes i mig de treball constant estan desapareixent. Hi ha les seleccions, el 3x3 o les jugadores amb contracte WNBA. Tenia clar que no volia que fóssim cinc o sis jugadores per començar i hem pujat el màxim de noies de la pedrera. Les que hi són és perquè pensem que poden tenir el nivell, a veure com aguanten la càrrega i com evolucionen. Elles, amb la Berta Ribas (lesionada) i l'Aina Cargol (tot just ha acabat l'europeu) seran les jugadores vinculades".

Laura Antoja en la roda de premsa posterior a l'entrenament d'avui

Laura Antoja en la roda de premsa posterior a l'entrenament d'avui / David Subirana

Les que estan per arribar

"La primera en arribar serà la (Lashann) Higgs, dijous. La Sandra (Ygueravide) és aquí però només una setmana. Marxarà a l'europeu i tornarà el 10 de setembre. La (Marianna) Tolo s'ho ha pogut avançar i serà aquí abans. Les americanes més tard. Kelsey Mitchell a l'octubre."

Cas Mendy i recuperació de les lesions

"És un cas diferent, l'estem cuidant i seguim evolucionant. No ha pogut fer el treball per incorporar-se a pista encara. Hi ha tot un procés de posada a punt de la jugadora, per evitar que es faci mal, que no torni massa d'hora i es lesioni. Protocols, testos... Li farem una planificació, però en el que estem d'acord és que tan aviat com pugui torni a la pista. És una cosa que inclourem aquest any, perquè quan algú està fora se sent més lluny. Hi ha processos mentals, bloqueigs, que superen els físics".

Pendents de Labuckiene i Canella

"També podrien disputar l'europeu 3x3, però no tenen la resolució així que estan al bloc de treball diari, són dues jugadores més, que és una bona notícia. La Marta (Canella) se'n va dos dies i prou, de moment, i la Giedre (Labuckiene) encara no té notícies."

Capitanes

"Fins que no tinguem el grup amb més jugadores i hagi vist més, no es decidirà, però més o menys tinc alguna intuïció. Sí que hi haurà dues capitanes, una més de vestuari i una de més lideratge i comunicació".

Subscriu-te per seguir llegint