La justícia investiga un viatge de Rubiales a Nova York amb una dona pagat per la RFEF

El dirigent va simular reunions amb Nacions Unides i la Major League Soccer (MLS) per a passar sis dies als Estats Units

Luís Rubiales.

Luís Rubiales. / Europa Press

Redacció

La jutgessa de Majadahonda (Madrid) Delia Rodrigo, que investiga les presumptes irregularitats comeses per Luis Rubiales al capdavant de la RFEF en el cas dels 'Supercopa Files', ha sol·licitat informació sobre el viatge que va realitzar el president de la RFEF a Nova York amb fons de l'organisme. 

Segons revela 'El Confidencial', Rubiales va simular reunions amb Nacions Unides i la Major League Soccer (MLS) per a passar sis dies als Estats Units, on va estar acompanyat d'una pintora mexicana. L'estada hauria estat a càrrec dels pressupostos de la institució futbolística. 

Segons una provisió dictada el passat 14 de juliol a la qual ha tingut accés 'El Confidencial', la jutgessa ha sol·licitat informació sobre aquell viatge, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que des de fa més d'un any indaga sobre les activitats de Rubiales. 

En concret, el Jutjat de Primera Instància número 4 de Majadahonda vol recaptar dades concretes d'aquest desplaçament. En el seu moment, l'RFEF va al·legar que es tractava d'un viatge de feina i va difondre un comunicat d'una persona que suposadament es va encarregar de tancar diverses reunions professionals de Rubiales. 

No obstant això, el comunicat es referia a dates que no coincidien amb el desplaçament del president de la RFEF a Nova York, ressalta el citat mitjà.

Aquesta persona és Román Ignacio Rodríguez Fernández, qui figura en els documents de la RFEF com assembleista, present almenys en la reunió de la institució que regeix el futbol espanyol del 16 de desembre de 2019, ja amb Rubiales com a president. Rodríguez va acudir-hi en representació del club R.S.D. Alcalá. 

El club complutense va ser un dels 83 membres de l'organisme que van assistir el 30 maig de 2022 a la junta en la qual es va aprovar el nou sou de Rubiales, 675.7612,87 euros a l'any, més 3.000 euros d'ajuda per a pagar la seva hipoteca.

La jutgessa Delia Rodrigo i el fiscal volen que Román Ignacio Rodríguez aporti informació sobre les dates “i documents justificatius d'aquest viatge” a Nova York.

Segons 'El Confidencial', Rubiales va estar a Nova York fent turisme per Manhattan en companyia d'una pintora mexicana. Els fets podrien ser constitutius d'un delicte d'administració deslleial, castigat amb fins a tres anys de presó, segons fonts jurídiques consultades.

Rubiales va passar a la RFEF l'import dels vols, l'hotel i un cotxe de lloguer, assenyalant que es tractava de despeses relacionades amb l'exercici del seu càrrec.

El president de la RFEF, segons el citat mitjà, va arribar a enviar un missatge al seu cercle de confiança per a indicar què havien de respondre si algú els preguntava pel viatge: "Ara com ara, la versió és que tenim una reunió amb la MLS i, després, també amb el tema de l'ONU per a menjar amb ells, d'acord? Així és que primer MLS, demà cap a les nou, per tant, hi anirem a les vuit, una cosa així. Després ja quedarem demà. I que després hem de menjar amb la gent de l'ONU", va transmetre Rubiales. 

Cap d'aquestes reunions va existir, segons les mateixes fonts coneixedores d'aquella estada consultades.

El mitjà digital destaca que el més semblant a una reunió de treball va sorgir una vegada ja als Estats Units. Els directius de Relevent, empresa dedicada a l'organització d'esdeveniments esportius de Nova York, van escriure a Rubiales per a demanar-li una reunió. No obstant això, minuts abans de l'hora fixada per a la trobada, Rubiales la va desconvocar

Relevent és l'empresa que va negociar contractes relatius al futbol espanyol amb el president de la Lliga, Javier Tebas.

La recerca està des de fa un any i dos mesos en el jutjat. La jutgessa investiga la presumpta trama de corrupció entorn de la venda de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita i al juny va acordar prorrogar el procediment durant almenys sis mesos més, en apreciar motius per a continuar indagant. "Queda pendent la resolució de diligències sol·licitades, així com la pràctica, entre altres, de la comissió rogatòria remesa a Andorra i l'obtenció d'una altra documentació", va avisar la jutgessa.