Entrevista | Sandra Ygueravide Base de l'Spar Girona

«L’Uni ha d’estar competint per títols i intentar tornar a l’Eurolliga»

La base s’alegra de «no simplement canviar de club, sinó millorar esportivament el que venia fent els últims anys de carrera», i sumarà «experiència, direcció i anotació» a l’equip

Sandra Ygueravide, dimarts, en el primer entrenament de l'Spar Girona.

Sandra Ygueravide, dimarts, en el primer entrenament de l'Spar Girona. / Spar Girona

Lluc Perich Pérez

El 2021 Sandra Ygueravide (València, 1984) va situar-se al número 1 del rànquing mundial de 3x3 de la FIBA. Llavors, s’havia proclamat campiona d’Europa en aquesta modalitat, i, ara, tornarà a intentar-ho a Israel entre el 5 i el 7 de setembre. Això, justament, farà que la base hagi de deixar la disciplina de l’Spar Girona, l’equip amb què ha fitxat aquest estiu, per uns dies. Tornarà el 10 de setembre, en les dues últimes setmanes de pretemporada, però, almenys, ja hi ha viscut els primers dies.

Com han sigut?

Sí! Vinc d’estar al màxim amb el 3x3 i ara ja començaré una mica aquí, però la setmana que ve torno a marxar, així que de moment estic fent una primera presa de contacte light.

Li servirà per anar coneixent les companyes i una mica com jugareu...

Veig que estaré bé. Sobre el paper és molt bon equip. Crec que els fitxatges, tot i que l’any passat ja hi havia molt bons noms, fins i tot milloren el que hi havia en moltes posicions. Serem molt competitives, necessitarem una mica de temps per conèixer-nos i encaixar les peces, però de cara al final podem ser un bon equip.

Havia vingut a Fontajau com a visitant, hi ha ganes de fer-ho de local?

Moltes! Tothom en parla molt bé i els cops que he vingut aquí a jugar he vist molta acollida, fins i tot jugant fora. Tinc moltes ganes de poder començar.

I això que porta un estiu intens, amb els 3x3!

He anat compaginant descansos amb els 3x3, que al final són més curts, d’un parell de dies. Ja són uns quants estius i hi estic més acostumada. També és la primera vegada en anys que començo la pretemporada abans d’acabar amb el 3x3, així que estic contenta de ser aquí i anar coneixent les companyes. Estic al màxim, amb ganes!

Tindrà una mica el cap en aquest europeu, també...

Sí, una mica, és clar. Ara tinc aquesta setmana, que és una sort, i amb el club i el cos tècnic tenim tots clar que la idea és acabar amb el 3x3 i llavors poder començar la temporada al cent per cent i poder-hi ser al màxim. Des que he arribat no m’han posat cap problema en aquest sentit.

I aquesta arribada, com va ser?

Sobretot a través de la Laia (Palau). Era el que necessitaven l’equip i ella en particular, una base de les meves característiques. Tenint en consideració que la Laura (Peña) és més jove (24 anys, per 38 d’Ygueravide) i té molta projecció, calia algú amb més experiència, que controlés una altra mena de coses.

Jugant al Bàsquet Girona de 3x3, coneixia ja la ciutat?

No massa, no. Una mica de venir aquí a jugar, però al final seré a un club que porta molt temps competint pel més alt, lluitant per títols. En el meu cas això era el més important. No era simplement canviar de club sinó millorar esportivament el que venia fent els últims anys.

Com es trasllada a la pista, en 5x5, tot aquest bagatge al 3x3?

Ara potser ja es nota una mica menys, però, al llarg dels anys, hi ha moltes coses que he anat fent i aprenent al 3x3 que al 5x5 ajuden molt a l’hora sobretot de prendre decisions i ser ràpida, que es plasmen més en la temporada.

Perquè, si hagués de triar, 3x3 o 5x5, què faria?

És una pregunta trampa! És veritat que no hi ha 3x3 sense 5x5, però en aquest cas jo triaria el 3x3 perquè són partits més curts, més intensos, i t’aporten una altra mena de joc i una altra mena de diversió pel que fa al bàsquet. També segurament perquè fa molt més temps que jugo a 5x5!

I quina jugadora veurà Fontajau amb vostè?

Sobretot algú amb experiència, que aportarà el que necessiti una mica l’equip, en especial a l’hora de dirigir o anotar, però sobretot aquesta experiència que puc sumar en qualsevol àmbit.

Quins objectius es marca a nivell personal per aquest any?

Els de l’equip. Hem d’intentar tornar a ser a dalt, competir per títols, poder tornar a Eurolliga l’any que ve. Crec que hem de ser ambicioses, intentar tornar a mirar cap amunt i competir per tot. Tant de bo això porti títols, perquè em sembla que, sense haver parlat massa amb club i staff, aquesta és la idea. Totes hem vingut a això, perquè Girona ha d’estar competint per títols.

Subscriu-te per seguir llegint