Ainhoa López torna a Girona

La jugadora, que va formar part de la plantilla gironina el curs 16-17, fitxa per cobrir el buit que ha deixat Lashann Higgs

Ainhoa López, en el primer entrenament amb l'Uni de la temporada 2023-2024.

Ainhoa López, en el primer entrenament amb l'Uni de la temporada 2023-2024. / Uni Girona

DdG

Després de set anys, Ainhoa López torna a Fontajau. La jugadora, molt estimada per l'afició de l'Uni Girona, ha arribat a un acord amb el club per defensar la samarreta durant la temporada 2023-2024 i, d'aquesta manera, cobrir el buit que ha deixat la rescissió de contracte de Lashan Higgs. La jugadora barcelonina (1,82 m, 1997) va formar part de la plantilla gironina la temporada 2016/2017.

Les darreres tres temporades, López ha militat al Barça CBS amb una mitjana de 5,7 punts, 2,3 rebots i 1,7 assistències per partit. López va fer un gran salt qualitatiu amb el club blaugrana, anotant gairebé 12 punts de mitjana en les dues primeres temporades, mentre que l’última ha fet uns números més discrets. Amb el club blaugrana ha viscut grans fites com l'ascens a la Lliga Femenina Endesa, la participació a la Copa de la Reina o arribar a les semifinals dels play-offs de la lliga. Aquest diumenge, la jugadora s'acomiadava de l'equip i de la seva afició a les xarxes socials.

Laia Palau, directora esportiva de l’Spar Girona, ha valorat la nova incorporació. “Molt contentes d’anunciar el fitxatge d’Ainhoa López. La jugadora catalana, provinent del Barça CBS, torna a Girona per cobrir la baixa de Lashann Higgs. És una jugadora que pot llançar de tres, amb capacitat de penetració, amb molt de cor i predisposició física quan està sobre la pista. És una jugadora nacional que ens donarà identitat i que ajudarà que el nucli d’aquest nou equip sigui més fort”.

Ainhoa López i Laia Flores, en un partit de la temporada 2022-2023.

Ainhoa López i Laia Flores, en un partit de la temporada 2022-2023. / Albert Armengol

Segona oportunitat

López va aterrar a l’Uni la temporada 2016-2017 en la que era el seu debut en la màxima categoria, després de militar dues temporades a les files del Sant Adrià. En la primera presa de contacte amb el bàsquet d’elit va signar uns números molt discrets i no va acabar d’entrar mai en els plans de l’aleshores tècnic, Eric Surís. 

Només va disputar 13 dels 25 partits i amb minuts residuals en molts casos. I això que el club gironí la va signar per dues temporades com una aposta de futur després del seu pas prometedor pel Sant Adrià. Però no va funcionar, i les dues parts van pactar la rescissió de l’any de contracte que li quedava quan encara faltaven alguns mesos perquè acabés la seva primera temporada. Jugadora i club, però, van acordar que, com a mínim, acabés aquell curs a Fontajau.

Ara, amb l’experiència adquirida les últimes sis temporades amb el seu pas per l’Ensino, el Zamora i el Barça, és d’esperar que López tingui un paper molt més protagonista i més tenint en compte que arriba en el lloc de la fugaç Lashan Higgs, que va ser fitxada per tenir un rol anotador.

Una lluitadora, dins i fora la pista

El febrer del 2022, Ainhoa López anunciava que patia un càncer, concretament un limfoma de Hodgkin. Va iniciar un tractament que la va apartar de les pistes mentre realitzava la quimioteràpia. Llavors, l'onada de solidaritat vers la jugadora va ser generalitzada, tant en l'àmbit esportiu com social.

I, tan sols sis mesos després, López confirmava estar totalment recuperada i preparada per afrontar el retorn del Barça a l'elit. L'onada, en aquest cas d'il·lusió i felicitacions, va tornar a ser generalitzada.