Geila Macià assoleix el segon lloc al Campionat Mundial Juvenil de Bloc

L'atleta catalana aconsegueix una nova fita després del tercer lloc en la modalitat de corda diumenge passat

Geila Macià.

Geila Macià.

Redacció

L'atleta de l'Indoorwall Team, Geila Macià, provinent de Sant Marti de Tous (Barcelona) ha assolit una destacada segona posició en el Campionat Mundial Juvenil de Bloc, celebrat recentment a Corea. Aquest assoliment arriba després del seu tercer lloc en la modalitat de corda durant el passat diumenge.

La final de bloc va ser una emocionant batalla en la qual només dues competidores van aconseguir superar tres dels quatre blocs proposats pels equipadors de la prova. Geila va demostrar el seu nivell i perseverança en assegurar el segon lloc. L'escaladora catalana es va quedar a les portes d'aconseguir el primer calaix del lloc si hagués fet el primer bloc en el qual es va caure llançant a l'última presa.

La medalla d'or va ser concedida a Analise Van Hoang, dels Estats Units, qui va completar tres blocs i una zona en 5 i 6 intents. Geila, amb un total d'11 intents, va completar tres blocs per quedar-se amb el segon lloc. La tercera posició va ser per a la japonesa Natsumi Oda, qui va superar dos blocs i tres zones.

Aquest assoliment és històric, ja que Geila Macià ha aconseguit dues medalles en aquest Campionat del Món juvenil, marcant el millor resultat d'una noia espanyola en un campionat mundial. Itziar Martinez, de Valladolid, ha aconseguit la tercera posició en bloc de la categoria sub 20 Geila va haver de fer una remuntada amb respecte al resultat que va tenir a les semifinals de bloc. En elles, va passar a la final en tercer lloc i va aconseguir remuntar una posició per quedar finalment segona.

Amb aquesta segona posició i la tercera que va obtenir en corda, Geila ha quedat en segon lloc a l'Overall (combinant les dues disciplines) d'aquest Campionat del Món.

Aquestes dues medalles representen un triomf encara més meritori a causa dels desafiaments que Geila va enfrontar l'any passat. Una operació d'apendicitis urgent li va impedir participar en el Campionat Mundial a Dallas, cosa que fa que el seu èxit actual sigui encara més admirable. Ha sabut sobreposar-se a aquesta experiència, entrenar dur i arribar a Corea en plenes condicions tant físiques com mentals per afrontar els desafiaments.

Geila es prepara per a la seva pròxima competició internacional: el Campionat d'Europa de Lead, que se celebrarà a Finlàndia durant el tercer cap de setmana de setembre. Aquesta competició no només marcarà el tancament de la seva temporada de competicions, sinó que també li permetrà enfocar-se en els seus projectes d'escalada en roca.

TEMES