Soteras, president de la FCF: «El Govern no és ningú per dir-me si he de dimitir o no»

Joan Soteras

Joan Soteras

EFE

El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, ha afirmat aquest dimarts que el Govern de la Generalitat de Catalunya «no és ningú» per dir si ha de dimitir o no del seu càrrec, en al·lusió a les declaracions de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Plaja va apressar aquest dimarts el president de la FCF a dimitir al considerar que «no és la persona adequada» per seguir al capdavant d’aquesta institució després dels seus posicionaments inicials sobre el cas Rubiales.

«A la senyora Plaja no la conec de res, no sé ni qui és i, per tant, no diré res del que ella digui ni demani a la Federació Catalana de Futbol», ha assegurat Soteras, que ha recordat que «la FCF és un ens privat».

Divendres, Soteras va presentar la seva dimissió com a vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després de mostrar el seu suport a Rubiales al·legant que eren «creïbles» les seves explicacions sobre l’ocorregut amb la futbolista Jenni Hermoso i que el petó va ser «consentit», fets que la jugadora va desmentir posteriorment.

«Ell em va ajudar molt quan em massacraven viu»

Preguntat per aquesta decisió, ha afirmat que el fet que Rubiales el recolzés en els seus pitjors moments al comandament de la FCF va influir «fortament» en la seva primera apreciació, tot i que posteriorment va emetre un comunicat en el qual va ratificar que les conductes que es van produir en la celebració de la final del Mundial femení «no van ser les més correctes des d’un punt de vista moral ni protocol·lari».

«Ell em va ajudar molt quan aquí em massacraven viu, però als dos dies vaig pensar que això va ser puntual», ha apuntat Soteras, que ha afegit que el que va passar durant la celebració del Mundial «no hauria hagut de produir-se ni s’ha de produir mai més» i que aquestes conductes «han de censurar-se».

Preguntat sobre la decisió que Pedro Rocha rellevi en les seves funcions Rubiales, el president de la Federació Catalana de Futbol ha reiterat que en la reunió extraordinària de dilluns de les federacions territorials tots els presidents van recolzar el nou màxim dirigent de la RFEF.

Quant a la situació del seleccionador femení, JorgeVilda, ha opinat que «hi ha d’haver uns canvis estructurals en la selecció», però va insistir que «cal revisar si, després que hagin quedat campiones del món, ha de seguir al capdavant o no de la selecció».

I en aquest sentit, ha insistit: «Hem de ser a sobre de tot el que pugui desestabilitzar en aquest moment el futbol femení, i si alguna persona no ha de ser allà, doncs no ha de ser allà».

El president de la FCF ha desmentit que Rubiales l’instés a vetar un partit amistós de la selecció catalana contra Veneçuela que s’havia de disputar durant la primera quinzena de novembre del 2022, una època en què coincidien amb dos partits de la selecció espanyola contra el Japó i l’Argentina.

«Tothom ha de fer memòria i, en aquell moment, hi havia problemes molt més greus i, per això, es va suspendre», ha puntualitzat el dirigent del màxim organisme del futbol català.