Aitana Bonmatí, millor jugadora de l'any de la UEFA

Aitana Bonmatí ha rebut a Mònaco el premi com a millor jugadora de l'any de la UEFA

La blaugrana, recentment campiona del Mundial i MVP de la competició, també ha aconseguit la Lliga i la UEFA Women's Champions League

Aitana Bonmatí

Aitana Bonmatí / Sport

Sergi Graell

Aitana Bonmatí ha estat coronada a Mònaco com la millor jugadora de l'any de la UEFA, premi que li arriba just després d'emportar-se el Mundial Femení, sent la Pilota d'Or de la competició. Sens dubte, un reconeixement que feia temps que reclamava.

La migcampista catalana ha estat clau en tots els èxits que ha aconseguit el FC Barcelona al llarg d'aquests anys, sent reconeguda en aquest com la millor jugadora de la temporada en la màxima competició europea a la cerimònia celebrada per la UEFA. Un acte que també ha repartit el premi a millor entrenador/a d’un equip femení de l’any. Sarina Wiegman ha guanyat per segon any consecutiu el reconeixement per haver liderat l’èxit d’Anglaterra en la eurocopa del 2022 i repetir una gran actuació en el mundial d’Australia i Nova Zelanda aquest estiu, arribant a la final on caurien contra Espanya. Jonatan Giráldez, s’ha quedat sense premi després d’una gran temporada, portant el Barça a ser campió de la Champions, la supercopa i la lliga.

Formant part de la generació més reeixida de la història del club, sempre com a titular, Aitana no sols s'ha guanyat a tots els cules amb el seu control de pilota, capacitat per a trencar línies i visió de joc, sinó també al món del futbol.

Aitana Bonmatí amb la Champions dissabte a Eindhoven

Aitana Bonmatí amb la Champions dissabte a Eindhoven / EFE

Objectiu pilota d'or

Aquest títol la consagra com una de les millors jugadores del món, si no la millor. El seu pròxim objectiu: la Pilota d'Or, premi que té al seu abast després de l'excel·lent curs que ha fet.

Formada en les categories inferiors del club blaugrana, la de Sant Pere de Ribes, als seus 25 anys, ja acumula un enlluernador palmarès.

Amb l'FC Barcelona ha guanyat:

  • 4 Lligues F (2019/20 - 2020/21 - 2021/22 - 2022/23)
  • 5 Copes de la Reina (2016/17 - 2017/18 - 2019/20 - 2020/21 - 2021/22)
  • 3 Supercopas d'Espanya (2019/20 - 2021/22 - 2022/23)
  • 2 UEFA Women's Champions League (2020/21 - 2022/23).

D'altra banda, amb la selecció, l'esmentat Mundial de 2023 d'Austràlia i Nova Zelanda, una gesta històrica de la qual ella ha estat més que protagonista i imprescindible per a aconseguir-ho.