El Bàsquet Girona jugarà les semifinals de la Lliga Catalana (84-89)

Brown força la pròrroga amb un triple increïble i en el temps extra els gironins segellen la victòria contra l'Andorra amb Goloman i Iroegbu també destacats

Ike Iroegbu encarant la cistella rival

Ike Iroegbu encarant la cistella rival / BCA/Dani Catalán

Jordi Roura

Jordi Roura

La pretemporada del Bàsquet Girona progressa. Adequadament, si fem servir l'argot de l'escola, ara que des de fa un parell de dies les aules tornen a ser plenes d'alumnes. La cosa tot just està a les beceroles, s'han d'adaptar vuit jugadors de característiques i orígens molt diferents, i res és fàcil, però en aquestes alçades de setembre a l'equip no se li pot demanar res més. Aplicar a la pista allò que fem als entrenaments, com diu Salva Camps, sovint. I si a més a més guanyes (84-89), gràcies a una pròrroga forçada per un triple de Brown quan tot semblava perdut, i et plantes a un bon aparador com pot ser la semifinal de la Lliga Catalana de dilluns contra el Barça, doncs mira, millor. Aquesta nit els gironins han complert a Andorra en un partit on han anat per davant gairebé sempre, fins els darrers cinc minuts, i on havien arribat a tenir 11 punts de diferència (4-15) de bon començament. L'Andorra, que tenia sis baixes, ha plantat cara, però els visitants, dominadors del rebot i, per moments, mostrant bons arguments en defensa, tiraven el partit endavant fins que s'han encallat i s'han vist perdent de sis. Un triple de Brown en el tir més complicat de tots els que ha provat donava una segona oportunitat als gironins (74-74), que no l'han desaprofitada. Hi ha moltes coses a millorar, els triples, algunes cistelles fàcils i tirs lliures errats, la circulació de pilota, el repartiment de rols... i hi ha temps per poder-ho fer.

Cada vegada que l'Andorra s'acostava, el Girona sabia salvar la situació. Ho va fer quan al primer quart, en un obrir i tancar d'ulls, els locals van passar del 4-15 al 15-17, i també després d'un 21-27 amb cistella de Brown que en poc temps Tyson Pérez va convertir en el primer avantatge de l'Andorra en tot el partit (28-27) a cinc minuts pel descans. El tercer quart havia tornat a començar de cine pels de Girona (36-45) amb Iroegbu anotant en transicions, com li agrada, però l'Andorra seguia allà, trepitjant els talons a l'equip de Salva Camps (50-52) a menys d'un minut del final. Per tot plegat s'ha arribat a uns últims deu minuts amb tot obert i el guió, el de sempre: Iroegbu feia el 51-58, però Okoye, de tres, mantenia vius als andorrans. I no només això, un parcial de 7-0 empatava el partit (58-58) a menys de set minuts pel final. La igualtat no s'ha trencat i cada cistella valia un imperi, però l'Andorra ha sigut més llest. Goudelock, amb un triple, i un 2+1, després d'una falta de Marcos, ha donat sis punts d'avantatge als seus (68-62) en un moment determinant. Els gironins s'han arribat a posar a dos (71-69) a un minut i mig. I Pons, que només ha anotat al darrer quart, empatava (71-71). A 40 segons del final l'Andorra tornava a guanyar de tres (74-71). Però ha aparegut Brown per encertar el triple més complicat de tots els que ha intentat i portar el partit a la pròrroga (74-74).

En el temps extra el Girona ha començat millor i s'ha vist de seguida quatre amunt (74-78). Ha respost Okoye amb un triple, i Brown, molt actiu i encertat també en els tirs lliures, situava el 77-80. Pel bàndol local ha aparegut de nou Goudelock (79-80), trobant la resposta de Iroegbu (79-82). A un minut i mig pel final l'exjugador del Girona Oriola, situava el 81-82 amb dos tirs lliures. Goloman ha tornat a avançar els gironins (81-84), però Rubio empatava a 84 amb tres tirs lliures seguits. L'hongarès Goloman, de tres, ha tornat a avançar els de Camps (84-87) i Iroegbu sentenciava a mig minut del final (84-89) després d'una pilota robada en defensa. El Girona serà dilluns a Lleida a les semifinals de la Lliga Catalana. S'hi havia de ser i s'hi serà. Els espera el Barça, i allò ja serà també una altra història.