L'Uni promet una temporada de "diversió" a Fontajau

El castell de Calonge acull la presentació de l'equip abans de jugar demà el primer amistós contra el Montpeller

Jordi Roura

Jordi Roura

Encara s’haurà d’esperar un mes per veure el debut del renovat Spar Girona a Fontajau (la visita del Barça CBS en la segona jornada de lliga, segurament el dissabte 7 d’octubre), però el projecte que lidera ara Laura Antoja des de la banqueta ja fa setmanes que camina. Demà al vespre, al pavelló de Calonge (19h), hi haurà un petit tast del que ha de ser una temporada de «diversió» pels aficionats de Fontajau. Abans de l’amistós contra el Montpeller, el club ha fet la presentació de les jugadores i el cos tècnic aquest migdia al Castell de Calonge, en un acte obert als seguidors, n’hi han anat més de mig centenar, on hi havia la possibilitat de conèixer les figures que aquest curs defensaran els colors de l’Uni a la pista. En els parlaments, tant el president, Cayetano Pérez, com l’entrenadora, Laura Antoja,, han garantit als aficionats un bàsquet divertit i nits apassionants, després del desencís del curs passat, marcat per les lesions i les eliminacions prematures en totes les competicions.  

«A l’afició us diria que seguiu venint a Fontajau a donar-nos suport perquè ens ho passarem bé», ha assegurat Cayetano Pérez, convençut que la plantilla que tenen entre mans Antoja i Jordi Sargatal està capacitada per lluitar per títols i classificar-se de nou per a l’Eurolliga, que aquest curs es trobarà a faltar. A l’acte només hi han faltat Ygueravide i Labuckiene, que van participar fins dijous a l’Europeu de 3x3, amb títol per a l’equip espanyol, i les dues jugadores que encara competeixen a la WNBA, Mitchell i Bertsch. Una per una, les components de la plantilla han anat pujant a l’escenari: Laura Peña, Regan Magarity, Magali Mendy, Faustine Parra, Irati Etxarri, Marianna Tolo, Marta Canella, Ainhoa López, i les joves de la base Aina Cargol, Berta Pagès, Joana García, Lala Touré, Mama Sidiki Doumbia i Krista Lukasevica. Tot seguit han cridat a Antoja, Sargatal i a la resta de cos tècnic i mèdic: Beti Orden i Ana Pedrero (fisioterapeutes), Pau Condom (Team manager), Josep Bofill (preparador físic), Sílvia Treviño (doctora) i Laia Palau, directora esportiva.

Que la plantilla té talent resulta obvi. Ara, però, com apunta Laura Antoja, se n’ha de fer un equip. Si ho aconsegueix, l’entrenadora està convençuda que «podrem fer un bàsquet vistós i que ens ho passem bé tant els de dins la pista com els de fora». De moment, les expectatives són bones, tot i que la progressió és lenta. «Estem fent un treball molt físic i construint. Volem ser agressives i valentes, fer un bàsquet vistós. Però falten peces i arriben a poc a poc, tot és més lent del que voldríem», es lamentava. Avui han pogut recuperar Ygueravide i Labuckiene, que han estat una setmana fora per l’Europeu 3x3. Encara no hi ha data per l’arribada de Mitchell, el fitxatge estrella, i Bertsch, tot i que està clar que no hi seran per la primera jornada de lliga, el dia 23 de setembre, a Saragossa.

Mentretant l’equip jugarà demà el primer amistós. Ygueravide i Labuckiene s’integraran al matí al grup i en funció de les sensacions que tinguin, i de com ho vegin els tècnics, poden tenir minuts (pocs), contra el Montpeller. «El partit serà un tast físic, ens permetrà veure com estem en duresa sobretot defensiva i en la composició dels petits patrons ofensius i defensius que hem anat donant», deia Laura Antoja, que reitera: «la plantilla és molt bona, però ara s’ha d’anar acoblant». Descartat l’stage a Camprodon després de la negativa del Barça per jugar allà un amistós dissabte que ve, el club segueix buscant alternatives i Laia Palau és a punt de tancar un pla B per seguir fent progressar l’equip.