El Bàsquet Girona vol donar la sorpresa amb l'energia justa però amb la moral pels núvols

Els gironins buscaran tombar el Madrid amb la il·lusió del gran inici de lliga però amb jugadors amb problemes físics

Salva Camps, en la roda de prems prèvia al duel contra el Madrid

Salva Camps, en la roda de prems prèvia al duel contra el Madrid / Bàsquet Girona

Guillem Camps

El Bàsquet Girona afronta demà davant el Madrid (18.30, Movistar Deportes) un duel d’aquells que fa trempar, tant als jugadors com als aficionats. Els al·licients són indiscutibles: les bones sensacions que ha donat l’equip fins ara amb tres victòries en tres partits, la visita del campió d’Europa i d’una plantilla plegada d’estrelles, la lluita pel liderat de l’ACB i, per acabar, l’estrena en multitud del nou himne del club.

Mentalment, no podem estar millor”, ha assegurat Salva Camps en la prèvia del matx. L’únic hàndicap pels gironins són els problemes físics. "Tenim algunes carències", ha reconegut sobre aquest aspecte. El tècnic ha confirmat la baixa de Juani Marcos, que va passar pel quiròfan dimecres per acabar amb la lesió en un dit de la mà dreta. “De moment és baixa indefinida, esperarem la seva evolució i al que diguin els metges sobre com anirà la recuperació. Hem de tenir una mica de paciència perquè es tanqui la ferida de l’operació”, ha explicat Camps, que ha recordat que a dia d’avui “va enguixat”.

Mentrestant, sobre Markel Brown, que encara no ha debutat a la competició, el tècnic ha apuntat que “va fent passes endavant”, i no ha tancat la porta a que pugui ajudar l’equip contra el Madrid. “Avui entrenem, i veurem fins on pot arribar. I a partir d’aquí valorarem la seva participació en el partit de demà”, ha comentat. No obstant, ha advertit que l’evolució de l’americà és “una incògnita”, perquè anteriorment quan semblava recuperat dels seus problemes físics va tornar a recaure. A banda, qui també ha arrossegat molèsties durant la setmana és Èric Vila, tot i que es preveu que pugui estar a disposició de Camps.

Pel que fa al Madrid que espera trobar-se després de jugar ahir divendres partit d’Eurolliga i de les baixes de Tavares i Deck, Camps ha advertit que “és un equip completament acostumat a aquest nivell competitiu” i que “no ha de ser un condicionant important per ells que els hi falti un o dos jugadors”.

Sobre el pla de partit que té en ment davant un equip com el Madrid que també està acostumat a jugar un ritme alt, el tècnic ha assenyalat que “tenim la nostra identitat i jugarem de la mateixa manera contra el Madrid que contra el Granada. La identitat d’un equip es crea perquè sempre fa el mateix. A vegades ens anirà millor i d’altres vegades pitjor, però no ho canviarem”, ha garantit. I sobre si preveu alguna tàctica per frenar el gran talent individual de diversos jugadors blancs, ha apuntat que és “jugar amb esforç, energia, sacrifici, donar-ho tot a pista i fer les coses entrenem”. 

Un dels jugadors de la plantilla gironina que millor encarna els valors que Camps intenta transmetre és Yves Pons, que comenta que "no ens ha d’importar qui està disponible pel Madrid, hem d’intentar competir, fer el millor i centrar-nos en nosaltres". El francès treu ferro a que hi hagi en joc la lluita pel liderat de l'ACB i destaca que "ja mirarem la classificació al final de temporada. Ens hem de focalitzar en coses específiques i en la nostra identitat: ser ràpids i jugar amb una gran intensitat", afegeix.

Sobre el gran moment de forma amb que l'equip ha arrancat la temporada, Pons ha reconegut que "ens sentim segurs, entrenem dur i amb una gran intensitat i intentem posar-ho en pràctica i competir".