L’Arriarem de Fontcoberta recapta més de 80.000 euros

La marxa solidària en memòria de Marc Riera, el jove gironí mort el novembre passat per un Sarcoma d’Ewing, reuneix 2.500 persones

DdG

L’Arriarem de Fontcoberta, la marxa solidària que ha homenatjat avui Marc Riera, qui ens va deixar massa aviat, amb tan sols vint anys, a causa d’un Sarcoma d’Ewing, un càncer que afecta joves i adolescents i que té un índex de mortalitat molt elevat, ha reunit prop de 2.500 persones i ha recaptat més de 80.000 euros, en un municipi amb només 1.400 habitants.

La jornada ha consistit en una caminada solidària inclusiva, dividida en dues curses de 5 i 10 quilòmetres per camins del Pla de Martís, un trajecte amb una connotació especial per a la família d’en Marc, ja que era per on ell acostumava a passejar-se amb la Xim, la gossa del seu avi. L’anagrama que han utilitzat els participants en la samarreta és el dibuix, fet per la Cristina, la seva germana, d’en Marc amb la cadira de rodes, estirant els braços, i la Xim al costat.

Aquesta iniciativa, impulsada per la família i amics d’en Marc Riera ha mobilitzat gent d’arreu i també ha comptat amb la implicació d’institucions públiques i empreses que han donat suport a la causa. Segons han informat els organitzadors, tots els diners que s’han anat recollint durant les darreres setmanes es destinaran íntegrament a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el qual és un centre referent en sarcomes i el centre que va tractar en Marc durant la seva malaltia.

Salvador Riera i Marta Castellà, els pares d’en Marc, s'han mostrat molt satisfets per la gran participació i implicació de tanta gent i han agraït a tothom per ajudar-los a fer realitat el desig del seu fill. Els veïns de la localitat gironina de Fontcoberta i per extensió del Pla de l’Estany, s'han bolcat en l’organització de l’esdeveniment per oferir tots els serveis necessaris als participants arribats de molts llocs de les comarques gironines i de Catalunya. 

Marc Riera, estudiant de periodisme a la Universitat de Vic, era un jove molt involucrat en diferents entitats de la comarca. Feia d’àrbitre, jugava a l’equip de waterpolo del Club Natació Banyoles i era seguidor apassionat del Girona FC, equip que li va dedicar la victòria del dissabte a Vallecas. L’any 2021 va ser diagnosticat amb un Sarcoma d’Ewing a la columna vertebral, un càncer que es desenvolupa en el teixit ossi i en les parts toves. La malaltia el va deixar paraplègic i en cadira de rodes, un procés que el va sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques. Malgrat tot, Marc Riera serà recordat com un lluitador i com una persona que ens ajudarà per sempre a valorar la vida i a quedar-nos sempre amb les coses bones d’aquesta.