L'Uni, contra la pressió d'una nova patacada

Les jugadores de Laura Antoja no poden fallar en la seva visita a l'Spar Gran Canària, un equip de la part baixa de la classificació

Laura Antoja, a la banqueta de Fontajau.

Laura Antoja, a la banqueta de Fontajau. / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'Spar Girona no pot permetre's el luxe de tornar a patir una nova derrota a la Lliga, després de la patinada contra l'Araski del cap de setmana passat a Fontajau. L'Spar Gran Canària (20 hores, Canal FEB) posarà a prova la mentalitat de les jugadores de Laura Antoja, amb més pressió que mai. «No hem de perdre el fil. Espero veure la mateixa actitud que vam lluir contra el Gorzow en l'Eurocup (dimecres, victòria 94-68) i el mateix desig, que és una cosa que ens ha de portar al ritme que a mi m'agradaria jugar, que és molt alt. Per tenir un ritme alt, hi ha d'haver desig per fer-ho, perquè significa esforç, cansament i intensitat. Tot això, la jugadora ho ha de dur des de dins», confessa l'entrenadora.

A excepció d'Irati Etxarri, tota la plantilla està disponible per al viatge a les illes. «Marta Canella té alguna molèstia, però la resta està a tot gas». Malgrat ser en la zona baixa de la taula, amb tan sols dues victòries, Antoja va situar pels núvols el seu rival i, una setmana més, va recordar que el nivell de la Lliga espanyola és més elevat que mai. «Ho dic des del primer dia, però és molt difícil de fer entendre quan sembla que estàs guanyant. Quan veus que et venen rivals que han guanyat poc, penses, 'ostres, això serà senzill'. La Lliga s'ha posat molt complicada. A qualsevol plantilla trobem un parell o tres de referents molt bons i fins i tot hi ha plantilles molt llargues. També hi ha conjunts que no tenen doble competició, així que preparen un partit durant tota la setmana. D'altres, estant amb l'aigua al coll, fan un pas endavant en un moment determinat, i tu potser, aquell dia, arribes més cansat. Això ho fa perillós. Ens hem de prendre cada partit seriosament. Per tant, o estem molt concentrats o tindrem les males sensacions de l'altre dia (Araski). Hem de rectificar els possibles dubtes que els partits són fàcils».

L'Spar Gran Canària destaca per «un gran treball físic», «molt bones tiradores» i «el joc interior». «Rebotegen com bèsties. Ataquen la pintura, ataquen la pintura, ataquen la pintura. Aquest és el seu pla», diu Antoja, que creu que el partit serà de la següent manera: «El joc s'embrutirà, perquè el ritme de portar una zona molts minuts provoca que alenteixis el teu joc. Es crearà un partit molt rocós. Haurem d'estar preparades per la batalla i el contacte, perquè el rebot sigui la clau del partit i per tenir la paciència de no empeltar-te del ritme que suposa una zona», finalitza.