Jennifer Hermoso ratifica que el petó de Rubiales no va ser consentit i que es va sentir coaccionada

La futbolista Jenni Hermosol, a la seva arribada a declarar a l'Audiència Naciona

La futbolista Jenni Hermosol, a la seva arribada a declarar a l'Audiència Naciona / Eduardo Parra - Europa Press

EP

La jugadora de la Selecció Espanyola Jennifer Hermoso ha ratificat aquest dimarts a l'Audiència Nacional que el petó que li va propinar l'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales després de guanyar el Mundial no va ser consentit i que es va sentir coaccionada.

Fonts jurídiques consultades per Europa Press han confirmat que Hermoso ha ratificat davant el jutge Francisco de Jorge el que va declarar davant la tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Marta Durántez, abans que s'incoaren diligències.

Aquest dimarts, Hermoso ha insistit que el petó va ser inesperat i en cap moment consentit. Així mateix, ha reiterat que després del petó, tant en el vol de tornada a Espanya com en la seva estada a Eivissa, va patir coaccions constants que van alterar la seva vida normal, produint-li una situació de desassossec i tristesa, segons aquestes fonts.

La jugadora ha declarat com testimoni davant el Jutjat Central d'Instrucció número 1, on estava citada a comparéixer aquest dimarts després que se la cités inicialment el passat 28 de novembre, però s'ajornara perquè dos defenses --entre elles les del propi Rubiales-- sol·licitaven el seu ajornament en coincidir-los amb altres processos judicials.

Hermoso ha arribat a les 9.50 hores a l'Audiència Nacional per a declarar davant el jutge instructor que investiga Rubiales pels presumptes delictes d'agressió sexual i coaccions pel petó a la boca que li va propinar a la jugadora.

"No m'ho esperava" va dir a la fiscal

Cal recordar que la jugadora ja havia comparegut davant la tinent fiscal. En aquella declaració, revelada per Telecinco, la jugadora de futbol va assegurar que no s'havia sentit respectada. "M'estaven sotmetent a una cosa que jo en cap moment vaig buscar ni vaig fer res per a trobar-me amb aquesta situació", va revelar.

"Em vaig veure amb el petó a la boca i ja directament vaig baixar de la tarima amb les meves companyes", va rememorar Hermoso a preguntes de la fiscal. "Ni m'ho esperava", va afegir l'esportista. En aquest punt, la futbolista va recordar que la victòria del Mundial va ser un "fet històric" que va costar "la vida aconseguir-ho''.

"En cap moment em podia esperar que passaria al final una cosa així (...) En una persona de confiança crec que que ningú s'esperaria que faria una cosa així en un moment com aquell, per molt espontani que fos", va retraure Hermoso, que també va explicar que quan va baixar de la tarima va explicar el succeït amb Rubiales a les seves companyes d'equip Alexia Putellas i Irene Paredes.

Rubiales: Una mostra d'afecte consentida

Davant el jutge, Rubiales va defensar que el petó va ser una "mostra d'afecte" que es va produir de forma "natural", a la llum de "milions d'ulls" i que va ser "amb consentiment". A preguntes de l'advocat de Hermoso, va asseverar que es tractava d'una celebració totalment extraordinària", que va preguntar a la jugadora abans de fer-li el petó i que va passar "amb consentiment".

"Sí li vaig preguntar abans com no la vaig a respectar?", va respondre la pregunta de si considerava que havia respectat a la jugadora en besar-la a la boca, per a després apuntar que Hermoso després d'aquest episodi episodi "es va pixar de riure".