Paula Badosa torna a les pistes amb derrota

Bernarda Pera derrota la tenista gironina en tres sets (3-6, 6-2, 6-3) en el torneig d'Adelaida

Paula Badosa, durant el partit.

Paula Badosa, durant el partit. / MATT TURNER/EFE

Europa Press

La tenista gironina Paula Badosa no va poder tenir aquest dilluns un feliç retorn a les pistes en caure derrotada en la seva estrena al torneig d'Adelaida (Austràlia), puntuable per a la WTA i que es disputa sobre pista dura, davant la nord-americana Bernarda Pera en tres sets (3-6, 6-2, 6-3).

La jugadora de Begur no jugava un partit del circuit des del passat Wimbledon. Després d'un any marcat per les lesions, sobretot una a l'esquena, que van llastar la seva temporada, va ser convocada per Anabel Medina per a les Finals de la Billie Jean King Cup de Sevilla del novembre, però no va jugar cap punt, i finalment va tornar a la World Tennis League d'exhibició a finals de desembre.

Ara, en el seu primer partit oficial en sis mesos, Badosa no va poder superar el debut malgrat que va començar fort i va arribar també a anar amb 'break' a dalt al tercer i definitiu parcial, però no va poder contenir una Pera amb més ritme competitiu després d'haver passat la prèvia i haver jugat també a Brisbane la setmana passada. L'arrencada de la gironina va ser bona, amb un ràpid 'break' que la nord-americana va contrarestar a l'instant. Tot i això, Badosa va tornar a trencar el servei de la seva rival, un avantatge que ja no va desaprofitar per tancar el primer set.

Però la nord-americana va reaccionar en el segon, que va dominar des de molt aviat gràcies a un trencament i la seva fortalesa al servei, malgrat que la catalana va tenir dues opcions per equilibrar les coses. En el tercer i definitiu, Badosa va tornar a començar millor i es va posar 3-1 a dalt, però aquí Pera va accelerar per emportar-se cinc jocs seguits i posar fi a la seva trajectòria en el torneig.