La Federació Catalana exclou Abderrahim Ougra

La Junta Directiva considera que l'atleta no és elegible per representar la selecció catalana al Campionat d'Espanya de Cros

Abderrahim Ougra, a Palau.

Abderrahim Ougra, a Palau. / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El cas d'Abderrahim Ougra, que diumenge va fugir del control antidopatge en acabar el LIII Gran Premi de Càceres, continua portant conseqüències. La Federació Catalana ha exclòs a l'atleta resident a Girona de participar en el Campionat d'Espanya de Cros per Federacions amb la selecció catalana. En un comunicat, detalla que «després d'analitzar els successos ocorreguts durant el Cros de Càceres i revisar els informes proporcionats a la FCA, la Junta Directiva ha pres la decisió de declarar a l'atleta no elegible per a representar a l'equip de la Federació Catalana al pròxim campionat d'Espanya de Cros. Aquesta decisió ha estat presa després d'analitzar detalladament l'informe emès pel jutge àrbitre del Gran Premi de Càceres. Considerant curosament els criteris d'elegibilitat establerts, la FCA ha arribat a la conclusió que I'atIeta no compleix amb els requisits necessaris per representar a la selecció catalana d'atletisme en aquesta competició».

Des de la Federació Catalana expressen «el seu suport a la lluita antidopatge i considerem que els esportistes que no promouen un esport net i just han de ser exclosos de l'àmbit atlètic».

També es va pronunciar el GEiEG, de qui Ougra va deixar de formar part l'1 de gener del 2023. L'entitat grupista reivindica que «vam extingir tota relació federativa, competitiva i social amb el corredor. Reiterem el nostre compromís amb la integritat i els principis ètics de l'esport».