Carlos Herrera confirma que vol ser president de la RFEF

El popular periodista ha confirmat en el seu programa radiofònic que vol convertir-se en el substitut de Luis Rubiales

Carlos Herrera.

Carlos Herrera. / EFE

S. R. V.

Ho va verbalitzar fa uns mesos, però ningú se'l va creure massa. Carlos Herrera, no obstant això, torna a la càrrega després d'anunciar-se l'inici del procés electoral a la RFEF. El periodista andalús ha anunciat aquest dimarts al matí que manté intacta la seva aspiració de convertir-se en el nou president de la Federació, el càrrec que ocupava Luis Rubiales fins a la seva dimissió forçosa pel seu petó no consentit a Jenni Hermoso en la final del Mundial femení.

En el seu programa, Herrera en Cope, el cèlebre comunicador ha explicat que "efectivament", la seva "intenció" és formalitzar la seva candidatura per posar-se al capdavant del futbol espanyol durant els pròxims quatre anys. "Ara cal veure el plec de condicions, si es diu que els que medeixen 1,87 metres i siguin d'Almeria no poden, llavors no puc", ha afegit amb el seu característic sentit de l'humor, confirmant les seves intencions.

Un "bon projecte"

"Tinc un bon projecte per al futbol espanyol, amb molta il·lusió i gent que m'acompanya en el projecte que és molt sòlida. Després ja veurem", ha explicat Herrera sense entrar en més detalls. Ha anunciat que "formalitza" la seva candidatura, si bé aquest procés encara haurà de dilatar-se diversos mesos

Segons el calendari provisional que va fer públic la RFEF aquest dilluns, els membres de l'assemblea general seran triats en uns comicis que se celebraran el 26 d'abril. Són aquests els que posteriorment hauran d'escollir un nou president per als pròxims quatre anys. El 6 de maig s'obrirà el termini per formalitzar aquestes candidatures i serà el 24 de maig quan es designi un nou president de la RFEF.

Tot això queda subjecte al fet que el Consell Superior d'Esports i el Tribunal Administratiu de l'Esport donin el seu vistiplau al calendari electoral proposat per la gestora de la RFEF.

Els altres candidats

De moment, és l'única persona que ha manifestat públicament la seva intenció de presidir la RFEF. L'actual president de la comissió gestora, Pedro Rocha, també donarà batalla, però mesura els temps per anunciar la seva candidatura quan sigui més oportú i una vegada hagi aconseguit lligar els suports que creu necessaris.

El president de la federació valenciana, Salvador Gomar, també té intenció de presentar la seva candidatura, però es manté en silenci. Fora de l'àmbit federatiu han sorgit diversos noms, com el de Mateu Alemany o el d'Eva Parera, però de moment ningú ha fet un pas el públic.