El fill de Rodolfo Sancho: «En soc culpable, però jo era ostatge d’Edwin Arrieta»

El fill i el pare, en dues imatges d'arxiu

El fill i el pare, en dues imatges d'arxiu / EFE

EFE

Daniel Sancho Bronchano, el fill de 29 anys de l’actor Rodolfo Sancho, ha tornat a confessar aquest diumenge que va assassinar i va desmembrar el cirurgià plàstic Edwin Arrieta, de 44 anys, a Tailàndia. «En soc culpable, però jo era l’ostatge de l’Edwin», ha afirmat el presumpte autor del crim a EFE. Sancho també ha donat més detalls de la seva relació amb la víctima. «Era una gàbia de vidre, però era una gàbia. Em va fer destruir la relació amb la meva nòvia, em va obligar a fer coses que mai hagués fet», ha assegurat durant una conversa davant les seves advocades d’ofici tailandeses i diversos agents a la comissaria de policia de l’illa de Koh Phangan, al sud del país asiàtic, on es troba detingut.

Sancho ha tornat a negar que tingués un vincle amorós amb Arrieta. «Estava obsessionat amb mi. Em va enganyar, em va fer creure que volia fer negocis amb mi i ficar diners en l’empresa de la qual soc soci. Que féssim coses junts, que anéssim a Mèxic, Xile, Colòmbia, a obrir un restaurant. Però era tot mentida. L’únic que volia era tenir-me a mi, que fos el seu nòvio», ha manifestat. «Cada vegada que intentava allunyar-me d’ell, m’amenaçava», ha assegurat.

Al ser preguntat sobre si es va sentir forçat per la policia a declarar-se culpable, va contestar: «No em vaig sentir còmode, però tampoc forçat». «Vaig sentir que tampoc tenia cap altra opció. Em van prendre proves de l’ADN i això és tot. Això és tot», ha afegit. Respecte al tracte rebut, ha insistit que l’estan tractant «bé». «Ningú m’ha pegat ni m’ha fet mal», ha precisat.

Sancho ja ha parlat amb els seus pares i amics. En aquest sentit, Rodolfo Sancho ha viatjat a Tailàndia per reunir-se amb el seu fill.

Cronologia dels fets

El mateix xef va denunciar dijous la desaparició d’Arrieta en una comissaria. Posteriorment, després de confessar, va al·legar que va portar Arrieta a la seva habitació, que l’home volia tenir sexe, però que ell s’hi va negar.

Per contra, la família de la víctima va declarar que tots dos mantenien una relació sentimental des de feia més d’un any. Quan va acudir a la comissaria, els escombriaires ja havien trobat les restes humanes de la víctima a l’abocador. Així mateix, els agents es van adonar que Sancho patia talls i esgarrapades. Per tot això, divendres el van interrogar i posteriorment el van detenir.

Aquell mateix dia, la policia tailandesa va precisar que l’espanyol va ser gravat dimarts per les càmeres de seguretat mentre comprava una serraganivets, guants de goma, una esponja de cuinauna ampolla de detergent i bosses d’escombraries. Ja sota arrest i amb el visat retirat, les autoritats van trobar a última hora de dissabte el caiac amb què presumptament Sancho va tirar al mar altres parts del cos del cirurgià. L’hauria comprat a la desesperada per 907 euros. S’espera que el jove passi a disposició judicial aquest dilluns.