GEiEG i Tordera ja saben el calendari d'una Lliga 2 a gran escala

Les grupistes s'estrenen visitant el Mataró i el filial de l'Uni viatjant a Ibaizabal, però no hi haurà derbi en ser emplaçats els dos equips en grups diferents

Una imatge del GEiEG-Mataró del curs passat

Una imatge del GEiEG-Mataró del curs passat / GEiEG

Lluc Perich Pérez

La Lliga Femenina 2 serà més exigent que mai en la temporada que comença, amb una reorganització que farà que GEiEG i Tordera s’enfrontin a rivals de tot l’Estat. Tot i la proximitat geogràfica, però, no ho faran entre ells, ja que van ser emplaçats el primer al grup A i el segon al B. Són dues entitats en situacions ben diferents, l’una estable a la divisió i l’altra buscant ser-ho. Ara, això sí, tots dues saben el seu calendari.

Les grupistes, en el cinquè any a la tercera categoria del bàsquet, s’estrenaran contra el Mataró el 7 d’octubre, a domicili. El filial de l’Uni, debutant, ho farà el mateix dia, visitant l’Ibaizabal basc. El punt final de la fase regular (també de la primera volta, el calendari és simètric) serà a Valladolid, per les gironines, i rebent l’Helios de Saragossa, per les del Maresme.

Tot plegat serà en una Lliga Femenina 2 d’escala molt més gran de com venia sent. Els clubs afronten rivals de punts molt més llunyans i això «implica, evidentment, un canvi important, per la gestió d’aquests viatges i haver-hi d’adaptar el pressupost». Ho explica Marc Serra, que agafa les regnes del GEiEG i n’és el nou entrenador. L’afectació, és clar, també toca l’àmbit esportiu: «Trobem equips i jugadores als que no estem tan habituats, i els últims anys coneixíem més o menys el gruix de cada equip». A més, tocarà «aprendre a competir després de viatges més llargs als que estem acostumats» i preparar-se per a enfrontar-se a clubs «amb pressupostos més elevats i intencions de competició més grans, alguns buscant obertament l’ascens».

El calendari complet de la FEB, aquí: