Aleix Garcia confia reaparèixer davant el Barça al Camp Nou

El migcampista d’Ulldecona explica que evoluciona bé de la lesió i que avui mateix començarà a córrer · Callens encara no té data de tornada, però confirma que millora i té ganes de tornar

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Aleix Garcia i Alex Callens han tingut feina a firmar autògrafs aquesta tarda a la botiga Gosbi LAB de Girona. A part de compartir una bona estona amb desenes d’aficionats que feien cua a l’establiment que té el patrocinador principal a la Gran Via de Jaume I, els jugadors del Girona han aprofitat per parlar de les seves respectives lesions així com del procés de recuperació. De moment, el migcampista d’Ulldecona evoluciona favorablament i demà mateix començarà a córrer mentre que el central peruà, del qual es continua desconeixent el temps de baixa, encara haurà d’esperar una mica més.

«Estic content per com està anant la recuperació, la cama reacciona bé i l’evolució és bona. Confio en arribar per al partit davant el Barça al Camp Nou, tot i que serà just», ha dit Aleix. Després d’haver-ho jugat absolutament tot aquesta temporada, va perdre’s el primer partit dissabte passat davant el Rayo (2-2) per la lesió al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra que va fer-se contra l’Atlètic a Montilivi (0-1): «Se’m va fer molt estrany. Quan jugues tants minuts tens aquest risc. L’Oriol, per exemple, també estava una mica carregat. Em va costar, però són coses que passen i ja ho he acceptat. L’equip va jugar un gran partit a Vallecas, sobretot Iván que va ocupar el meu lloc, fent que el Rayo pràcticament no hi fos a la segona part, per emportar-nos un punt important». En aquest sentit, s'ha referit a la polèmica arbitral que hi va haver pel penal a favor no xiulat. «Cal deixar clar el més aviat possible quina és la postura respecte a les mans. Mai sabem quan ho són i quan no... Era penal claríssim», ha lamentat.

També ha comentat la situació que es preveu en l’últim tram de lliga: «Serà molt competit. Hi ha molts equips amb dos o tres punts de diferència i serà una batalla dura, però bonica alhora». El pròxim partit contra l’Espanyol, per tant, serà «clau» per als de Míchel. «L’equip està entrenant dur i continuem en bona dinàmica», ha destacat.

Per la seva part, Callens va recuperant-se sense tenir una data de tornada fixada. El central va patir una lesió al múscul semimembranós de la cama dreta el passat mes de febrer i, fins que els metges no li donin el vist-i-plau, no podrà pensar en ajudar l’equip des de dins el terreny de joc. «Cada dia milloro i puc fer més exercicis. Tinc moltes ganes de tornar, però he d’esperar», ha reconegut.

La lesió també ha impedit a Callens anar amb la selecció de Perú durant l’aturada FIFA: «La Federació va contactar amb el Girona per saber com em trobava i va esperar-me fins a l’últim minut, però hi arribava massa just. Ningú va voler arriscar. Cal estar al 100% per anar amb la selecció perquè són dos partits molt importants. He d’anar pas a pas». El peruà, que va arribar en el mercat d’hivern, només ha pogut disputar dos partits amb el Girona (contra el Cadis i l’Almeria). «Tothom m’ha tractat molt bé. El club és com una família i la ciutat és increïble, estic genial aquí», ha dit.

Ambdós han coincidit amb què l’aturada s’agraeix, sobretot per als futbolistes lesionats. «És una setmana que guanyem i un partit menys que ens perdem, a més que ens servirà a tots per carregar les piles. Hi ha jugadors que portem molts minuts acumulats», ha explicat Aleix. «L’aturada m’ajuda molt a recuperar-me i no perdre’m partits. Estic fent el possible per estar disponible. Encara no he entrenat amb l’equip, paciència», ha manifestat Callens.

L’Elx visitarà el Girona a Montilivi el pròxim diumenge 16 d’abril (14h)

El cuer de la lliga aterrarà el diumenge 16 d’abril a les 14.00 hores a Montilivi. El Getafe-Barça es jugarà tot seguit (16.15) i el Betis-Espanyol, el dia abans (18.30).