Javi Hernández: «Ens agradaria acabar entre els deu primers classificats»

El jugador del Girona va analitzar el puntàs assolit al Camp Nou i es mostra positiu per a la permanència

Javi Hernández

Javi Hernández / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Com tothom a Montilivi, Javi Hernández llueix una rialla, aquests dies. «Ens agradaria acabar entre els deu primers classificats», assegura, exposant públicament l'objectiu intern de l'equip de Míchel, que està completant una temporada fantàstica en el seu retorn a la Primera Divisió. Hernández, però, com tot el vestidor blanc-i-vermell, no es fia del suculent marge que hi ha respecte a les places del descens. Els vuit punts, avui dia, signifiquen molt, però no ho són tot. «El tema de la permanència no sabem com acabarà, perquè hi ha molts equips implicats en la lluita. No sembla que nosaltres hi siguem, però si perdem un parell de partits, tornarem a ser allà baix. Cada partit ha de ser una final, hem d'intentar sumar de tres en tres, i veurem com acabem».

Primer, l'Elx. Hernández repeteix el missatge, una vegada rere l'altra. Res de confiances. La salvació s'ha de continuar mereixent. «No volem treure-li reconeixement a l'Elx, perquè fa tres anys que és a Primera i nosaltres acabem d'arribar-hi. Són un bon equip i sortiran a guanyar. La setmana passada anava guanyant a l'Osasuna. No regalaran res, ho posen complicat i voldran acabar la Lliga el millor possible. El partit és molt rellevant». Un discurs impecable, com la mentalitat d'un vestidor que segurament està vivint el millor moment del curs. «Ara ve el tram més important del curs, però l'equip està en bona dinàmica i fa les coses bé. Hem de donar el màxim i som conscients, que com abans millor hem de tancar la permanència i sumar tots els punts possibles».

S'ha guanyat la titularitat

Si a escala col·lectiva el Girona ha fet un pas endavant, ha estat gràcies a la bona versió individual de la majoria dels seus futbolistes. Entre ells un Javi Hernández que sembla haver-li pispat la titularitat a Miguel Gutiérrez a la banda esquerra. Dilluns, a l'Spotify Camp Nou, va completar els noranta minuts en la segona porteria a zero del curs per a Paolo Gazzaniga. «Ja vam veure com és el Barça, però el partit ens va anar bé. Tota la defensa va cobrir bé, vam fer un gran partit. Jo estic agafant ritme, confiança. Continuo creixent, cada cop estic millor». Respecte a les diferències amb el seu company de demarcació, exposa que «Miguel és un gran jugador, li dona molt a l'equip. També influeix, per la meva manera de jugar i sortida de pilota, el sistema que utilitzem. Miguel també té facilitat, però ell és més ofensiu, ataca més. Jo sóc més defensiu, però a la vegada m'agrada arribar a l'àrea contrària».

El canvi de rol dins l'esquema de Míchel permet que Javi Hernández pugui oferir una versió sòlida del seu repertori. És un treballador nat, el defensa andalús. D'aquells que sempre compleixen. «Jugant es gaudeix més, sempre és bo tenir minuts, però quan no he jugat he treballat per estar preparat per a quan arribés el moment, donar el millor de mi. Ara sóc feliç». Javi Hernández ha disputat 16 partits, amb nou titularitats i 799 minuts en què ha marcat un gol. Ha sortit d'inici en les dues últimes jornades: en la victòria contra l'Espanyol (2-1) i l'empat davant del Barça (0-0).

Del futur, però, Javi Hernández no es mulla. Viu el present. Primer, la permanència. I després, «ja veurem». «No depèn de mi, estic un any cedit i tinc contracte amb el Leganés. No sé què passarà, si parlaran o esperarem a acabar la Lliga. Jo aquí estic feliç i a gust», finalitza un home discret que s'ha guanyat l'aval del vestidor, de Míchel Sánchez i de l'aficionat del Girona.