Ricard Artero i Joel Roca: el prometedor futur del Girona que ja és present

Els joves gironins, un valor a l'alça dins de la plantilla, van tenir una actuació destacada a Vigo, en què fins i tot van estar a punt de marcar

Ricard Artero i Joel Roca, a Balaídos.

Ricard Artero i Joel Roca, a Balaídos. / DDG/GIRONA FC

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Quin futur que els espera, a Ricard Artero i Joel Roca, que també són present. Els dos gironins, sense comptar a Gazzaniga, que darrerament menja a part, van ser els millors futbolistes del Girona en l'empat a Balaídos. De fet, la nit podia haver estat rodona del tot si Iván Villar no hagués tingut l'encert de pispar-li una pilota al davanter de Camprodon que anava molt malintencionada a l'escaire, en el darrer instant del temps de descompte. A la primera part, Artero, que va acabar amb molèsties, també es va topar amb el porter gallec. Hauria estat preciós, que marquessin.

Però els gols no són el més important, i sí la fam i l'energia de dos nanos que estan cridats a tenir un paper destacat els pròxims cursos. Tots dos s'han estrenat aquest any a la Primera Divisió: el bisbalenc Artero ha disputat set partits i el camprodoní Roca, cinc. No l'oblidaran amb facilitat, aquest any: si Artero pot dir que va participar de la victòria contra el Madrid, Roca ja sap el que és enfrontar-se al Barça. Amb vint i disset anys, respectivament, això són paraules majors.

Què hi diu Míchel?

El tècnic del Girona va analitzar el paper dels joves talents a la sala de premsa de Balaídos. «No és que juguessin per les circumstàncies (Artero va entrar pel lesionat Iván Martín i Roca per Valery), juguen perquè han fet mèrits per disposar de minuts. Artero ha fet un gran partit fins que s'ha lesionat i Roca ha tingut dues ocasions de gol importants», explicava Míchel, que continuava desenvolupant la seva tasca: «Estic content, perquè tots dos tenen el nostre ADN. Han de continuar creixent i, de mica en mica, se'ls ha d'exigir el màxim perquè puguin seguir enderrocant portes. Hi ha futbolistes que també mereixen jugar, perquè avui (per abans-d'ahir) gent valuosa s'ha quedat sense fer-ho. Però ho han fet ells i no ha sigut perquè sí, ha sigut perquè creia que era l'equip ideal per guanyar. Ens ajuden molt, la veritat».

Per a Artero, el partit a Balaídos significa el número vint-i-quatre vestint la samarreta del Girona, amb qui va debutar a Primera el passat mes de febrer, en la golejada contra l'Almeria. Davant del Celta, però, és el dia que més minuts ha disputat de cop. D'altra banda, Joel Roca va sumar el seu cinquè partit amb els de Montilivi, tots ells a la Primera Divisió. De fet, el camprodoní, habitual en les categories inferiors de la selecció espanyola, va estrenar-se a l'elit també contra el Celta, en el partit de la primera volta disputat a un estadi que espera gaudir d'ells durant molts anys.

Subscriu-te per seguir llegint