La 'mà de Burgos' fins al 2024

El porter del Girona Juan Carlos Martín signa la seva renovació per a una temporada més i tanca el debat sota els tres pals

Juan Carlos Martín, porter del Girona

Juan Carlos Martín, porter del Girona / GIRONA FC

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Què hauria sigut del Girona sense la mà de Juan Carlos Martín a Burgos? "Va ser clau per a l'ascens, sense dubte", confessava Pere Guardiola fa uns dies, recordant l'aturada del porter castellà en la darrera jornada de Lliga a Segona del curs passat, el de l'ascens a Tenerife. El 0-0 va permetre el conjunt de Míchel classificar-se per al play-off d'ascens. El final de la història ja el coneixem tots.

Juan Carlos, que acabava contracte el pròxim dia 30, continuarà al vestidor del Girona després de fer-se oficial la seva renovació per una temporada més, fins al 30 de juny del 2024. Quique Cárcel ha anat per feina a la porteria, aquest estiu. Si Paulo Gazzaniga va ser el primer fitxatge del curs 23/24, el lligam de Juan Carlos assegura competència i un bon vestidor. La presència de Toni Fuidias com a tercer porter, tanca qualsevol debat. Ara els esforços caldrà concentrar-los en altres línies. De l'actual plantilla, de fet, tan sols queda sense ampliar contracte Borja García, a qui se li ha presentat una oferta a la baixa i no es descarta la seva continuïtat. Veurem si es resol aviat.

Cinc temporades

La vinent serà la cinquena temporada de Juan Carlos a Montilivi. El porter castellà va arribar procedent del Lugo, on es va fer famós per marcar un gol des del seu propi camp, i s'ha consolidat com un dels puntals del creixement blanc-i-vermell. "Valorem molt la gent que està involucrada en el projecte i que sentin el que som de fa temps, perquè són importants i el rendiment hi és", assegurava el director esportiu. Dit i fet.

Al llarg dels quatre anys que duu a l'entitat, Juan Carlos, que mai ha fet fressa, però esportivament sempre ha tingut un nivell més que notable, sobretot en l'etapa a Segona, ha disputat 121 partits oficials defensant els colors del Girona. En el primer curs va començar sent titular, però Riesgo li va pispar el lloc i va veure la desfeta contra l'Elx des de la banqueta. Després, i fins aquesta temporada, en què Míchel va buscar una reacció fent entrar Gazzaniga després de la patacada a Almeria, sempre ha estat fix.

Va sobresortir especialment en l'any en què es va tornar a perdre una final, aquest cop contra el Rayo Vallecano. Se li recorda el partidàs contra l'Espanyol (1-0), en què les seves intervencions van fer possible una de les grans victòries d'un curs ple d'actuacions com aquella. L'any passat, el de l'ascens, també està relacionat amb un gran paper a la porteria, on Juan Carlos ha assegurat rendiment, a banda de convivència al vestidor. La remuntada a Eibar en format miracle, també el té a ell com a nom propi. Blanco Leschuk encara deu somiar amb Juan Carlos.

La segona temporada consecutiva del Girona a Primera Divisió continuarà tenint en el porter castellà a un dels seus integrants. Juan Carlos, que al gener farà 36 anys, s'ha guanyat un espai en la memòria dels aficionats de Montilivi. Honor a la 'mà de Burgos'.

Subscriu-te per seguir llegint