El Girona s'estrenarà al camp de la Reial Societat

El partit serà al Reale Arena el cap de setmana del 12 i 13 d'agost

El Madrid visitarà l’estadi l’u d’octubre i el Barça, al mes de maig

Míchel, durant la festa de després del darrer partit a Montilivi contra el Betis

Míchel, durant la festa de després del darrer partit a Montilivi contra el Betis / MARC MARTI FONT

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona 2023-24 ja té la samarreta a punt des de fa unes setmanes. Fins i tot la va estrenar en les dues darreres jornades contra Betis i Osasuna. Tanmateix, el nou curs, a tocar del final del mes, continua carregat d’incògnites. De mica en mica se’n van resolent algunes, com ara que el porter Juan Carlos Martín continuarà un any més o que s’instal·larà -l’inici de les obres és una incògnita- una altra graderia supletòria al Gol Nord amb capacitat per a 700 espectadors. De cares noves, de moment, res de concret. Amb el neerlandès Daley Blind sembla tot emparaulat però encara no s’ha fet oficial. A l’espera que es vagin resolent temes, els aficionats del Girona van conèixer el camí que haurà de fer l’equip aquesta temporada. La Federació Espanyola de Futbol ha fet el sorteig del calendari de Primera Divisió que ha determinat que el Girona debutarà a Sant Sebastià contra la Reial Societat el cap de setmana del 12 i 13 d’agost i que el primer partit a Montilivi serà, com el curs passat, contra el Getafe, el cap de setmana següent.

Un cop publicat el calendari, els seguidors blanc-i-vermells han començat a revisar agendes per revisar partits, rivals i sortides i mirar que tot concordi per tal de no perdre-se’n cap. En vermell segur que hi ha marcat al calendari el primer d’octubre en què el Reial Madrid visitarà Montilivi i també el cinc de maig quan el rival a l’estadi serà el Barça. Els duels al Lluís Companys i al Santiago Bernabéu, seran el deu de desembre i l’onze de febrer, respectivament. Enguany torna l’aturada per les vacances de Nadal, des del 22 de desembre fins al dilluns primer de gener abans de reprendre’s amb una jornada entre setmana en què el Girona rebrà l’Atlètic de Madrid a l’estadi. La competició s’acabarà el 26 de maig, abans d’obrir la preparació per a l’Eurocopa d’Alemanya. 

La Lliga, que a partir d’aquesta temporada, canviarà de logotip i també de nom comercial arran del final de l’acord de la patronal amb el Banc Santander i el nou compromís amb EA Sports, va posar ahir la primera pedra per al nou exercici. Un curs que comptarà amb el Granada, Las Palmas i l’Alabès com a nou vinguts i amb un Girona que encetarà, igual d’il·lusionat, el seu segon any consecutiu a la màxima categoria. Vista l’experiència del 18-19 a Montilivi tothom estar alerta i per això es treballa per fer un equip d’allò més competitiu. Míchel i els seus homes hauran de pedalar durant trenta-vuit jornades per assolir el gran objectiu que tornarà a ser la permanència. El calendari torna a ser asimètric com els darrers anys i marca que després de les dues primeres jornades tocarà visitar el Sevilla i rebre el Las Palmas abans de la primera (9-10 de setembre) de les quatre aturades FIFA per partits de seleccions que hi hauran. Les altres seran el 14-15 d’octubre, el 18-19 de novembre i el 23-24 de març. A més a més, enguany hi haurà quatre jornades intersetmanals que seran la setena (27 de setembre) al camp el Vila-real, la divuitena (20 de desembre) al camp del Betis, la dinovena (2-3 de gener) contra l’Atlètic a Montilivi, i la trenta-sisena contra el Vila-real també a l’estadi. 

D’altres dates assenyalades pels seguidors gironins són a finals d’octubre en què l’equip jugarà dos partits consecutius a Montilivi contra lAlmeria (22) i el Celta de Vigo (Sant Narcís). Curiosament, seguidament vindran dos desplaçaments a Pamplona i Vallecas abans de tornar a jugar dos partits consecutius a l’estadi contra Athletic Club i València. El tram final de temporada farà pujada per al Girona que, després de rebre el Barça (34a jornada), visitar l’Alabès (j.35), rebre el Vila-real (j.36) i visitar València (j.37) per acabar contra el Granada a Montilivi.