Ni el campió d'Itàlia trenca la imbatibilitat del Girona

Atrevit en atac quan ha pogut i despert en defensa, l'equip de Míchel empata contra el Nàpols

Jordi Bofill

Ha resistit com ha pogut, el Girona, que continua sense conèixer la derrota. En plena fase de creixement, deixades enrere les primeres gotes de suor en els amistosos anteriors, el Nàpols s'ha presentat com el rival més fort al qual s'enfrontaran els de Míchel aquest estiu. Però un cop més, i això ja no és cap sorpresa, els gironins l'han tractat de tu, aconseguint un meritori empat (1-1). És el campió d'Itàlia, sí, però el Girona és el Girona. Malgrat que tingui baixes, li faltin centrals, no disposi d'Oriol Romeu i hagi de donar minuts a nois del planter, la plantilla sap competir. Sembla que sigui un ADN incorporat que es trasllada de generació en generació.

És cert que el Girona ha anat de més a menys, deixant-se anar al principi, quan tot començava, i tirant-se enrere quan el Nàpols ha tret la cavalleria; és a dir, els titulars. Això no ha passat fins al tram final de partit i encara ha tingut Almena una ocasió brillant que podria haver decantat un duel que serveix per acumular càrregues i reforçar la confiança quan falta una setmana i mitja per a començar la LligaAnoeta.

Stuani, murri, ha demostrat que els anys no pesen i que Dovbyk, un fitxatge més que encarrilat, s'haurà de posar les piles si vol ser titular, perquè al davant tindrà la competència del màxim golejador de la història del club. L'uruguaià ha aprofitat un regal de la defensa napolitana, per rematar a plaer i sense oposició, definint amb brillantor.

Només l'àrbitre ha esguerrat el marcador, xiulant un penal rigorosíssim d'Arnau, i transformat per Simeone, fill del Cholo, l'entrenador de l'Atlètic de Madrid, que ha enganyat Juan Carlos. El porter blanc-i-vermell ha estat decisiu en la segona part amb diverses aturades de mèrit. En ple allau del Nàpols, l'atac del Girona ha desaparegut, sí, però la defensa, liderada per Bernardo ha estat més desperta que mai.

Sense entendre el motiu, acabats els noranta minuts tots dos equips han fet una tanda de penals en què s'ha imposat el Nàpols (3-1), després dels errors de Pau Victor, Callens i Couto. L'equip de Míchel tancarà els amistosos d'estiu el cap de setmana amb un doble enfrontament contra l'Andorra (dissabte) i la Lazio en el Trofeu Costa Brava a Montilivi (diumenge). Els resultats a l'estiu no valen res, però fins ara, en els cinc partits jugats, acumula tres victòries i dos empats. Bones notícies, sens dubte.