Golejada del Girona per estrenar la temporada a Montilivi (3-0)

Els de Míchel sí que són capaços de guanyar al Getafe gràcies als gols de Yangel Herrera i Stuani (amb un doblet)

Tatiana Pérez

Per no perdre el costum, el Girona s'ha estrenat a Montilivi amb victòria. Els de Míchel s'han imposat de manera contundent al Getafe (3-0) en el primer partit de la temporada a casa gràcies als gols de Yangel Herrera i Stuani. L'uruguaià no podia faltar a la seva cita preferida i, no n'ha tingut prou amb un, que n'ha hagut de marcar dos. Un resultat que el Barça, vigent campió de LaLiga, no va poder aconseguir en la primera jornada amb un empat sense gols, i que permet estrenar el caseller dels tres punts. Si l'objectiu d'enguany és fer història, la cosa a priori promet.

La calor que feia aquest vespre a Girona tirava enrere a qualsevol, però l'afició del Girona no s'ha volgut perdre de cap manera l'estrena de l'equip a Montilivi. Ni per més que el termòmetre marqués 35 graus a l'estadi. Semblava que caigués foc. Tot i així, la majoria ha agafat les samarretes, banderes i gorres de rigor per animar als de Míchel. Feia goig la grada, ja plena molt abans de l'inici del partit per retre homenatge a Eloi Amagat després que recentment anunciés que es retira del futbol.

El gran capità ha fet la sacada d'honor d'un partit, el primer de la temporada 2023/24 a Montilivi, en què Míchel ha introduït un únic canvi respecte a l'onze que va jugar la setmana passada davant la Reial Societat. Iván Martín ha sigut titular en detriment de Yan Couto. D'aquesta manera, el Girona ha sortit amb tres migcampistes, Tsygankov ha tornat a l'extrem dret i Sávio ha passat a l'esquerre. Stuani s'ha mantingut com la referència ofensiva d'inici.

Els blanc-i-vermells han pogut celebrar el primer gol a Montilivi ben aviat. L'acció s'ha revisat durant més d'un minut, amb els nervis que això comporta, però ha valgut la pena. Després d'una jugada col·lectiva, Sávio ha rebut la pilota, s'ha escapat per la banda esquerra, l'ha controlat i l'ha centrat a la perfecció per Yangel Herrera que, amb un cop de cap precís, ha superat David Soria. Amb l'1-0 al marcador el més difícil ja estava fet. El Getafe és un equip que es defensa a mort, al qual costa molt superar perquè acumula jugadors a l'àrea, i avui ho ha tornat a demostrar.

Amb només tres minuts de diferència, el conjunt madrileny ha vist tres targetes grogues. Primer ha sigut Borja Mayoral per joc perillós, després Mitrovic per una falta a Tsygankov i tot seguit Bordalás per protestar. Malgrat tot, el Girona ha intentat sobreposar-se i sortir bé de la pressió del rival.

No obstant això, el Getafe no li ha Perdut la cara al partit. Als primers minuts de la segona part, els de Bordalás han anat directe a buscar l'empat fins que els gironins han recuperat el control de la pilota. Una rematada d'Stuani ha anat a parar a les mans de David Soria arran d'una jugada combinada entre Yangel Herrera i Tsygankov que ha acabat a les botes del davanter uruguaià. No ha fallat en la següent ocasió que ha tingut. El Matador de Tala, que tant sí com no ha d'inaugurar el curs a Montilivi amb gol, ha rematat amb la dreta després de rebre una assistència de Miguel. No n'ha tingut prou, deu minuts més tard ho ha vist clar quan un xut de Sávio s'escapava llegurament de la porteria. Stuani l'ha anat a rematar directe per marcar el doblet. Passaran els anys, però continua fent mèrits per aixecar als assistents dels seus seients a aclamar-lo. Sempre Stuani. Ja són set temporades gaudint dels seus gols. Al final, Dovbyk també s'ha volgut afegir a la festa però ha topat amb el porter.