Jhon Solís, el pivot que tindrà el Girona

El migcampista colombià, de l'Atlético Nacional, és l'escollit per ocupar la vacant deixada per Romeu · El club gironí pagarà uns cinc milions i mig d'euros per un futbolista desconegut de 18 anys

Jhon Solís, un migcampista de futur.

Jhon Solís, un migcampista de futur. / ATLÉTICO NACIONAL

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Girona ja ha escollit migcampista: Jhon Solís, un futbolista colombià de tan sols divuit anys, aterrarà a Montilivi amb el vistiplau del City Football Group. Solís, un desconegut, viurà la seva primera experiència fora de casa, i tindrà el repte, immens, de fer-se un forat a l'onze titular d'un equip que actualment és el tercer classificat de la Lliga. Una muntanya, a priori, malgrat que les referències del jugador són boníssimes. Això sí, el Girona, davant dels diferents pretendents que tenia Solís, deixarà anar cinc milions i mig d'euros. A favor seu, esclar, la joventut i el talent. Solís apunta maneres, però encara no està fet. En 37 partits amb la samarreta de l'Atlético Nacional, ha repartit quatre assistències. El futbolista ja ha viatjat en direcció a terres gironines.

Amb aquest fitxatge, Míchel Sánchez veu reforçat el mig del camp, tal com volia, malgrat que no era la peça estel·lar que s'esperava que arribés al Girona. O, com a mínim, i quan encara queden dos dies per tancar el mercat, no era el que havien venut de portes enfora. L'aposta per Solís és de futur, tot i que coneixent l'entrenador madrileny, a aquest no li tremolarà el pols per donar-li oportunitats. Míchel mai no talla les ales als joves.

La tripleta Aleix GarciaYangel HerreraIván Martín està donant grans resultats, però cap dels tres és el pivot defensiu i posicional que era Oriol Romeu, la vacant del qual era la que s'havia de reforçar amb prioritat. Solís, com a perfil, s'hi apropa més que qualsevol altre; i Míchel també disposa de garanties suficients amb les aportacions de David López i Daley Blind quan facin falta, sempre que no canviï el sistema. Si arriba Eric García, complicat, però no impossible, encara caldrà afegir una opció més en la rotació.

Jhon Solís

Jhon Solís / ATLÉTICO NACIONAL

Interès del Brighton

El Girona i el City Football Group s'avancen així a l'interès de diferents equips per aconseguir els serveis de Solís, l'adaptació del qual és una incògnita. El club que més força va fer per fitxar-lo és el Brighton, de la Premier League, que sol tenir bon ull per reclutar futbolistes interessants, que són anònims. Una millor oferta econòmica i la possibilitat d'entrar de ple en el conglomerat del Manchester City, han estat dues de les principals raons per les quals el futbolista acabarà a Girona, amb qui signarà un contracte, segons el periodista colombià Pipe Sierra, fins al 2028. L'Atlético Nacional es quedaria amb un 20% d'una futura venda i Solís tindria una clàusula de 50 milions d'euros.

Aquest no és el primer negoci que el City Football Group fa amb l'Atlético Nacional, perquè n'hi ha un amb passat recent al Girona. El davanter Marlos Moreno no va fer fortuna a Montilivi, després d'arribar a préstec durant el primer estiu de la primera aventura dels de Machín a l'elit, el 2017. Moreno va disputar quatre partits, no va veure porteria, i va marxar al mercat d'hivern.

Encara hi ha un vincle més pròxim al de Marlos Moreno, l'Atlético Nacional, el City Football Group i el Girona. Es tracta d'Emilio Gutiérrez, que a Girona feia de nexe entre el club gironí i el Manchester City, treballant amb diferents staffs, i que va deixar l'entitat el 2021 per marxar a presidir l'Atlético Nacional. Va deixar el càrrec el 2022.

Dos fitxatges més

En les últimes 48 hores de mercat, el Girona, a part de confirmar el fitxatge de Solís i l'adéu de Bueno, espera tancar l'arribada de dos fitxatges més, a banda d'alguna sortida, cas Stuani al marge. La prioritat en el capítol d'altes és Eric García, però és una operació complicada. El desig del jugador, davant la falta de minuts al Barça, és venir a Montilivi, tal com li ha fet saber a Xavi Hernández. Però el tècnic blaugrana no vol que surti i no és una operació que doni molt benefici al Barça, que ja sap que el Girona no pot afrontar un traspàs, i que tampoc pot pagar la totalitat de la fitxa del futbolista en cas d'acordar una cessió.

El que està clar és que ha d'arribar un central tant sí com no, i Míchel també ha demanat un futbolista ofensiu, que pugui actuar d'extrem i segona punta. Si Stuani marxa, també caldria incorporar un davanter centre. I a més, hi ha la sortida pendent d'Alexander Callens, amb qui no es compta. Seran hores frenètiques per a la direcció esportiva liderada per Quique Cárcel, que confia confeccionar una plantilla amb les suficients garanties per continuar a Primera, el gran objectiu de la temporada. De moment, l'inici és immillorable, sumats set punts dels nou en joc i situats en una tercera posició que sembla irreal.

Subscriu-te per seguir llegint