Portu: "Girona és i serà casa meva"

El davanter murcià subratlla la "llibertat" que li ha donat Míchel i es desfà en elogis cap al club, on ha tornat quatre anys després

Portu, a la seva presentació a Montilivi

Portu, a la seva presentació a Montilivi / Marc Brugués

Marc Brugués

Poca presentació necessitava Portu. A còpia de gols i caràcter, en les seves tres temporades a Montilivi 2016-19 va deixar empremta futbolística i un gran record entre l’afició blanc-i-vermella. Ara ha tornat al Girona gràcies a una operació llampec en el darrer dia del mercat d’estiu i, per si algú dubtava del seu fitxatge, va tenir la reestrena somiada amb el gol de la victòria contra el Las Palmas (1-0). Tot i això, com a nou fitxatge per aquesta temporada, al de Beniel li va tocar passar per la sala de premsa i fer els tocs de rigor sobre la gespa de Montilivi. Portu és feliç. Ha tornat «a casa», com recordava ahir i està còmode i a gust. El somriure perseguint les seves dues criatures sobre la gespa el delatava. «Girona és i serà casa meva». Més clar, impossible.

Rendit als encants del club i a la gent que hi treballa,Portu, de 31 anys, torna amb les mateixes ganes o més que quan ho va fer el 2016 . «Girona és i serà casa meva. Té quelcom especial. És l’equip que va apostar per mi i amb qui vaig viure aquell any meravellós a Segona que va acabar amb ascens. Arribo amb tota la fam del món per continuar fent història», explicava Portu tot destacant el caràcter «familiar» del club i la «tranquil·litat» amb què es treballa «gràcies a Quique Cárcel, Delfí Geli i tota la gent del club».

Amb prou feines un entrenament a les ordres de Míchel, l’ex del Getafe ja va debutar i marcar contra el Las Palmas. Ara, aquesta aturada li ha servit per conèixer els jugadors que no hi eren a la seva etapa i per saber més bé què vol el tècnic d’ell. El davanter va explicar que Míchel li demana «profunditat i que trenqui i faci l’equip llarg». A més a més, va fer èmfasi que també li dóna «llibertat» per a moure’s i ocupar espais en tots els fronts d’atac. «La idea del míster s’alinea més amb la que tenia a la Reial Societat. Ser protagonistes, voler anar endavant de pressa i amb pilota i atacar sempre que es pugui. Aquesta llibertat que em dona és felicitat per al jugador», deixava anar Portu que ha aterrat a Montilivi després d’un any al Getafe a les ordres de José Bordalás. Portu també comparteix l’ambició de Míchel de superar el Girona del curs 2017-18 i signar la millor puntuació de la història del club a Primera (51 punts). «Quan se li posa una colla entre cella i cella, hi va a mort fins al final. Hem començat molt bé i estic convençut que podem fer-ho», deia.

Coincidint amb el descens, Portu va fer les maletes el 2019 cap a Sant Sebastià. Al País Basc s’hi va estar tres temporades abans que l’estiu passat fos cedit al Getafe, que al juliol va executar la clàusula d’obligatorietat de compra. Un mes després el Girona pagava 1,5 milions d’euros per recuperar-lo fins al 2027. Portu explicava ahir que s’ha trobat un club «molt diferent» del que va deixar. «Tenim uns camps meravellosos i unes grans instal·lacions. Ha crescut molt i aquesta mentalitat també es nota en el joc. El joc del Girona ara mateix és molt atractiu per tothom. Volem ser protagonistes i atacar sempre. Ens és igual el rival», deia.

Finalment, el murcià tenia paraules d’elogi també cap a Cristhian Stuani, el seu soci a la davantera del 2017 al 2019 i amb qui confia repetir la societat letal que van formar. Entre tots dos van marcar una trentena de gols les dues temporades. De moment ja n’han fet tres (dos Stuani i un Portu). «No em vull posar cap xifra», deia abans de desfer-se en elogis cap al capità. «És l’escut del Girona. Ha donat molt pel club. No l’ha deixat mai i es va entossudir a pujar-lo. Amb caràcter i gols ho va aconseguir. Continua sent un referent», descrivia. Alhora recordava que ell havia après «molt» de l’uruguaià». «A la primera etapa aquí, jo era molt jove i ell ja era un killer molt llest. He après molt de la seva mentalitat».