Es pot saber de quin planeta ha sortit Artem Dovbyk?

El davanter ucraïnès no en té prou i marca el seu setè gol de la temporada en tan sols tretze jornades

Artem Dovbyk, en acció a Vallecas

Artem Dovbyk, en acció a Vallecas / Rodrigo Jimenez/EFE

Jordi Bofill

Jordi Bofill

No és pas broma, el rendiment d'Artem Dovbyk, ara mateix el pal de paller ofensiu del Girona, malgrat que en la mateixa parcel·la hi visquin Tsygankov i Savinho, dos futbolistes que serien titulars a qualsevol conjunt amb aspiracions serioses del campionat. Com Dovbyk, que en tretze jornades, en un país diferent del qual no domina l'idioma, amb un canvi d'entorn completament brusc, d'un dia per l'altre, ha marcat set gols.

L'ucraïnès s'asseu a la taula dels màxims realitzadors del campionat. Jude Bellingham, Gerard Moreno, Álvaro Morata i Antoine Griezmann. Un davanter del Girona, entre ells. I no és Cristhian Stuani, qui ens havia acostumat a tantes tardes de glòria que per dir el seu nom, abans t'havies de posar el pitet. L'uruguaià, en la primera etapa del club a Primera, va signar uns registres d'escàndol: 21 i 19 gols en dos cursos. Ara és Dovbyk qui va camí d'estripar-los.

Al gol en la jornada inaugural contra la Reial Societat, vuit minuts després de saltar al terreny de joc, Dovbyk acumula un gol de penal contra el Mallorca, un contra el Vila-real, un doblet contra l'Almeria i els dos consecutius contra l'Osasuna i el Rayo Vallecano.

El davanter de la selecció ucraïnesa, el fitxatge més car de la història del club, ja és un futbolista diferencial.

Subscriu-te per seguir llegint