Óscar Sánchez (Oriola): «Míchel i el Girona són un regal per al futbol»

L’entrenador del conjunt alacantí es desfà en elogis cap al tècnic gironí i alerta que intentaran "treure la pilota al Girona i competir"

Óscar Sánchez dóna indicacions a Jaime Escobar durant un entrenament de l'Oriola

Óscar Sánchez dóna indicacions a Jaime Escobar durant un entrenament de l'Oriola / Orihuela CF

Marc Brugués

Marc Brugués

Amb més de 300 partits com a professional entre Primera, Segona i Segona B, Óscar Sánchez va ser u n clàssic del futbol professional de la primera dècada i mitja del dos mil. Va defensar les samarretes de Badajoz, Jaén, Atlètic B, Valladolid o Múrcia, amb qui va viure el fatídic penal de Kiko Ratón a Montilivi que els va enviar a Segona B el 2010. En la seva trajectòria també es va enfrontar uns quants cops a Míchel, de qui diu que és «un regal» per al futbol i per als entrenadors que comencen, com ell. El tècnic de l’Oriola considera que la visita del Girona també és un regal per a club i l’afició. «Ve el colíder de Primera, l’equip que més gols marca, que està empatat amb el Madrid. Amb projectes a mitjà i llarg termini i coherència, és normal arribar on es vol», explicava Sánchez parlant del Girona. De Míchel, el tècnic murcià anava més enllà i el posava com a «exemple i mirall» per als entrenadors que són en categories inferiors. «Ara ningú qüestiona la seva capacitat, però l’han destituït i s’ha hagut de llaurar el camí. Fins i tot haurà dubtat de la seva manera de veure el futbol», deia.

L’Oriola no passa per un bon moment a la Lliga i ocupa llocs de descens a Tercera RFEF. La dinàmica no és bona i la setmana ha estat complicada després de la derrota contra el filial del Cadis a los Arcos (2-4). «Ha estat senzill canviar de xip. Fa un mes i escaig que esperem aquest partit. Estem frustrats i preocupats, sí, però ara tenim el cap posat a la Copa». En aquest sentit, Sánchez avisa que l’Oriola sortirà amb la intenció de discutir-li la possessió al Girona. «Competirem. Mirarem de treure’ls la pilota, gaudir i passar ronda».

Va eliminar Míchel a la Copa

Óscar Sánchez va aterrar la temporada passada a Oriola, on viu la seva primera experiència com a entrenador en solitari. El curs passat va assolir l’ascens a Segona RFEF i enguany pateix per fer sortir de l’equip de la part baixa de la classificació. Abans d’arribar a l’Oriola, Sánchez havia estat segon entrenador de José Manuel Aira a la Cultural Leonesa. Allà, va enfrontar-se a l’Osca de Míchel a la Copa durant la temporada (2019-20). L’eliminatòria va sortir cara per al conjunt de Sánchez, que va eliminar el de Míchel amb un gol en l’afegit (2-1). «En una Lliga no hi tindríem res a fer, però a un partit, tot s’ajusta i les distàncies s’escurcen», deia el tècnic que aquella temporada també va eliminar l’Atlètic de Madrid amb la Cultural. «És un partit especial. No sabem quan tornarà a venir un Primera a Oriola. Toca gaudir i qui sap si pot ser un punt d’inflexió», deia.