El Girona veu la Copa com un repte més que llaminer per afegir a un any històric

El Girona rep aquest vespre el Rayo Vallecano a l’estadi amb un bitllet pels quarts de final de la Copa del Rei en joc

Èric Garcia i Borja García continuen de baixa mentre que Tsygankov podria ser titular en un onze amb rotacions

Yangel Herrera i Couto lluiten per una pilota durant l'entrenament d'ahir a Montilivi

Yangel Herrera i Couto lluiten per una pilota durant l'entrenament d'ahir a Montilivi / Nuri Marguí/Girona FC

Marc Brugués

Marc Brugués

Només tres dies després de fer el pitjor partit de la temporada i no perdre’l, el Girona té avui una revàlida important a Montilivi. La Copa del Rei, que tot sovint fa nosa, es presenta aquest vespre amb una oportunitat ben llaminera d’avançar fins als quarts de final, el sostre històric del club. El Rayo Vallecano de Francisco Rodríguez és l’escull que cal salvar per avançar cap a les rondes finals de la competició i, per què no, engrescar-se també amb fer història a la Copa. Guanyar avui suposaria igualar el sostre històric del Girona al torneig del KOi situar-se a un partit de les mai atrapades semfinals. Tanmateix, serà un partit estrany el d’avui. D’entrada, com que no està inclòs al carnet caldrà veure com respon l’abonat tan tard al vespre i més fent-lo en obert per televisió. Míchel va fer ahir una crida a l’afició per tal que respongui com ho ha fet durant la temporada i recordant que el d’avui pot ser un pas més per «continuar fent història». A partir d’aquí, vejam el plantejament de Míchel amb la gestió de minuts tenint en compte que diumenge hi tornar a haver partit a casa contra el Sevilla (21:00). D’entrada David López està sancionat i lesionat i Èric Garcia encara no està recuperat de la lesió muscular que va patir a Sevilla A més a més, ni Borja García ni Artero ni tampoc Jastin, Toni Villa ni Roca estan encara disponibles. Aleix Garcia, sancionat per diumenge arran de l’expulsió a Almeria, sí que podrà jugar avui. 

L’exigència física és el gran maldecap de Míchel pel partit d’avui. El tècnic recordava que el Rayo havia tingut una setmana neta per preparar-lo mentre que el Girona ve de jugar tot just diumenge a Almeria. «Juguem a casa i hem d’aprofitar aquest petit avantatge», deia. Com ha fet fins ara en les anteriors eliminatòries de Copa, el tècnic madrileny farà rotacions. Això sí, les baixes i la poca profunditat de plantilla obligaran alguns titulars a repetir. 

D’entrada Aleix Garcia té el lloc garantit a l’onze perquè diumenge no podrà jugar. Al seu costat, el més probable és que hi sigui Solís i Iván Martín descansi. Kébé, a punt de tancar la seva cessió a un club de Segona, no hauria de ser-hi. Juan Carlos o Fuidias? Aquest és un dels dubtes més importants d’avui. El manxec va ser titular a Elx un cop ja estava recuperat, mentre que Fuidias ho va ser en les dues primeres eliminatòries. A l’eix de la defensa, les peces van justes. Juanpe i Blind són els únics centrals disponibles, a banda dels joves Antal i Monjonell que han estat convocats. Arnau Martínez podria ser un recurs solvent si Míchel opta per donar descans al neerlandès i no veu clar jugar-se-la amb un dels nanos. Arnau o Couto, per la dreta, i Valery haurien de ser els laterals i, per tant, Miguel Gutiérrezdescansaria. A partir d’aquí, a la línia de tres mitjapuntes, hi podria ser Tsygankov amb Portu i Pablo Torre, si Couto es queda al lateral. Caldrà veure també si Torre, que arrossega molèsties està en condicions de jugar d’entrada. En punta d’atac, Stuani té el lloc assegurat. Savinho i Dovbyk seran a la banqueta, on també sembla que hi començarà Yangel Herrera

Mentrestant, el Rayo, que sortirà avui mateix cap a Girona, té les absències segures de Pathé Ciss i Bebé, que són a la Copa d’Àfrica.