El Girona només s’ha estat una jornada fora dels llocs de Champions en tota la Lliga

La distància amb el cinquè es mou entre els 9 i 13 punts des de finals d’octubre

Només en l'estrena a Sant Sebastià, l'equip va estar fora dels quatre primers; des de llavors no n'ha sortit

Els jugadors del Girona celebren un gol al Sevilla

Els jugadors del Girona celebren un gol al Sevilla / Marc Martí Font

Marc Brugués

Marc Brugués

L’empat de l’Athletic Club dilluns al vespre al camp de l’Almeria (0-0) va permetre respirar més d’un aficionat del Girona que ja sentia l’alè del conjunt basc al clatell abans de jugar dilluns a San Mamés. La distància amb el conjunt basc és ara de 10 punts, un menys que abans de sortir escaldat del Bernabéu (4-0). Un coixí considerable, de més de tres partits, que permet els de Míchel encarar amb tranquil·litat el duel exigent de dilluns a Bilbao. Serà el moment de veure com respon l’equip després del KO a Madrid, però basant-nos en la trajectòria de tota la temporada, no s’hauria de témer. En aquest sentit, cal recordar que el Girona navega en posicions de Champions League des de pràcticament el començament de la Lliga. De fet, només ha estat fora dels quatre primers llocs en la primera jornada, arran de l’empat a Anoeta contra la Reial Societat (1-1). Des de llavors i a partir de la victòria contra el Getafe en la segona jornada, el Girona mai ha sortit dels llocs de Lliga de Campions. Fins i tot ha estat cinc jornades líders i quatre colíder.  

Els registres extraordinaris del Girona aquesta temporada diuen que la consolidació de l’equip als llocs de Champions va arribar després de la derrota contra el Madrid a Montilivi (0-3), quan es van encadenar cinc victòries consecutives (Cadis, Almeria, Celta, Osasuna i Rayo Vallecano) fins que l’Athletic Club va frenar la ratxa (1-1). Aquella sèrie de resultats va impulsar l’equip a teixir un matalàs de punts de fins a 10 punts respecte al cinquè classificat. Des de llavors, la distància només ha baixat un cop de la desena. Va ser després de l’empat a Almeria quan el cinquè es va situar a 8 punts. Tot i això, la reacció de l’equip amb triomfs contra Sevilla i Celta va tornar-la a ampliar fins als 13 punts, el màxim avantatge de tota la temporada respecte al primer equip que no jugaria la Champions League.

La derrota a Chamartín, combinada amb la visita de l’Athletic al camp del cuer i el desplaçament del Girona a San Mamés de la setmana que ve podia dibuixar un escenari amb el coixí rebaixat a cinc punts en dues jornades. Res. Costa molt guanyar partits i l’Athletic ho va demostrar dilluns. Perquè sí, el Girona pot perdre partits, però els rivals els hauran de guanyar i amb el coixí de 10 punts actual és un aval d’allò més sòlid per no perdre gens de confiança en l’equip.

D’altra banda, la plantilla va tornar ahir als entrenaments després de dos dies de descans per preparar el partit a Bilbao de dilluns.