Míchel: "La Champions serà l'objectiu si guanyem a San Mamés"

Blind és dubte per un cop al peu que li ha impedit entrenar amb normalitat

Una victòria deixaria el Girona a 13 punts de l'Athletic, cinquè classificat

Míchel, a la sala de premsa de Montilivi.

Míchel, a la sala de premsa de Montilivi. / T.P.

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

La derrota al Bernabéu va fer tocar de peus a terra a un Girona que, tot i que s'oblida del liderat, continua somiant en gran. Els de Míchel són segons amb el repte de classificar-se per primera vegada a la història a Europa i demà podrien aconseguir mitja Champions si aconsegueixen guanyar l'Athletic a San Mamés. Una victòria deixaria als gironins amb 13 punts d'avantatge respecte al cinquè, que precisament és el conjunt de Valverde.

BLIND ÉS DUBTE

"L'equip ha tingut una bona setmana. David ha entrenat amb normalitat, però encara no arriba a temps. Tampoc Toni ni Jastin. Couto és baixa per sanció. Tenim el dubte de Blind, que ha entrenat amb mig gas perquè es va fer un cop al peu i avui no s'ha calçat les botes".

RIVAL DIRECTE PER EUROPA

"L'Athletic és un equipàs, l'equip que més gols marca a casa i que té la millor pressió a dalt de la Lliga juntament amb la Reial Societat. A San Mamés és un equip molt agressiu, fa que hagis de defensar més temps del que volem nosaltres. Espero la nostra millor versió. No hi ha pressió per ser un rival directe. Encara tenim 14 partits. Penso que tenim una molt bona posició per anar a Europa, però hem de continuar guanyant partits. La pressió d'estar a dalt és molt bona per nosaltres".

LA CHAMPIONS

"Hem de continuar fent punts. La xifra exacta per arribar a Champions no sé quina serà, però penso que amb 59 no arribarà. Aquest partit és important, però després n'hem de guanyar més. Volem fer una gran temporada i continuar entrenant bé, pensant partit a partit".

"Si som capaços de guanyar l'Athletic a San Mamés, la Champions serà un objectiu proper per a l'equip. Faltarien 13 jornades i trauríem 13 punts al cinquè. L'equip estaria en un objectiu més proper a la Champions".

SEGON PARTIT DE SANCIÓ

"No ser-hi és el meu problema. L'equip no en té. Els jugadors i cos tècnic saben què han de fer. Jo no estic bé a dalt, no veig el joc de la mateixa manera que el sento. Per mi és un gran problema. Vaig cometre un error i l'accepto".

ACOSTUMAR-SE A GUANYAR

"Podem perdre i guanyar. Hem de competir i tenir la nostra millor versió. Si el rendiment és bo, per mi és l'objectiu. Si fem un bon rendiment, som capaços de guanyar qualsevol rival. L'Athletic és un equip que ens pot fer mal, amb una temporada top, però nosaltres també. No penso en la derrota, sabent que podem perdre. És bo que la gent s'hagi acostumat a veure l'equip guanyar, però s'ha de saber que també es pot perdre. Només penso en guanyar. Em preocupa zero que la gent de fora pensi que ens podem desinflar. Hem fet una bona setmana de treball i feina. Tinc la sensació que farem un bon partit".

YANGEL HERRERA

"L'equip com equip ha fet molt bona feina en molts partits. Yangel no va jugar al camp del Barça i ho vam fer bé. Els necessitem a tots al cent per cent. Les característiques de Yangel són molt bones per a la resta de companys. Sense Yangel, David, Daley o Aleix hem guanyat partits. Hem de mantenir el nivell, que és molt gran aquest any".

PRIMES PER MILLORAR OBJECTIUS?

"No he parlat res de primes. Ara mateix no tinc resposta perquè com a cos tècnic no sé res. Els jugadors, no sé".

L'ATHLETIC

"L'Athletic fa que el contrari jugui més temps a camp propi. Roba moltes pilotes a camp rival i el rival té poques opcions de gol importants. La seva pressió és top. Juguen directe, sent capaços de sotmetre el contrari a camp rival. Té velocitat, transició... Amb un entrenador perfecte per ells. El jugador està a un nivell molt alt. Per nosaltres és un repte molt maco. L'ambient a San Mamés és top i m'agrada jugar en aquest ambient, espero que l'equip sigui capaç de sortir de la pressió i fer que la pilota arribi a camp rival amb la pilota controlada. La nostra pressió també ha de ser molt bona i, sobretot, les segones jugades. L'Athletic juga molt vertical i seguir que hi haurà segones pilotes. En els duels hem d'estar molt bé. Espero un partidàs i donar la nostra millor versió".

GAZZANIGA, RENOVAT

"El club està fent les coses molt bé, mirant el present i el futur. La renovació de Gazzaniga és molt bona. Hi ha jugadors a prop de signar la renovació. El club està pensant en el seu creixement. Gazzaniga és un porter que ha demostrat molt bones condicions per estar aquí i estem encantats de comptar amb ell”.