Un duel que pot ser l’aval per a la Lliga de Campions

El Girona tanca la jornada davant l’Athletic a San Mamés esperonat per l’empat del Madrid a Vallecas i amb la il·lusió d’ampliar l’avantatge respecte al cinquè classificat

Blind és dubte per un cop al peu i Yan Couto ha de complir sanció

Iván Martín s'emporta la pilota en l'entrenament d'ahir.

Iván Martín s'emporta la pilota en l'entrenament d'ahir. / GIRONA FC

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Per si no n’hi havia prou ja, ahir el Madrid va donar encara més motius per guanyar aquesta nit a San Mamés. L’empat del conjunt blanc a Vallecas (1-1) obre un nou escenari en la lluita pel liderat, amb els d’Ancelotti a sis punts de distància, provisionalment, que es poden retallar en cas de victòria avui davant l’Athletic (21:00 hores). Paral·lelament, els gironins saben que l’escletxa que es pot obrir respecte al cinquè classificat, que precisament és l’equip de Valverde, serà considerable en un duel que pot ser l’aval per a la Lliga de Campions. Tretze punts separarien Girona i Athletic en la persecució per les places europees. Aquest s’ha convertit en el gran objectiu dels de Míchel: ser de Champions.

L’entrenador tampoc podrà seure avui a la banqueta en l’encontre que tancarà la 25a jornada de lliga. Com ja li va passar al Bernabéu (4-0), Míchel ha de complir el segon dels dos partits de sanció que li van caure per la targeta vermella que va veure contra la Reial Societat (0-0). El tècnic gironí va perdre el primer davant el Madrid, en tot just la segona derrota de la temporada -també amb els blancs-, i confia trencar la ratxa en un escenari immillorable per jugar a futbol. El Girona de Míchel sap què és triomfar a San Mamés, on va imposar-se el curs passat (2-3). A part de tenir el repte de tornar a sumar de tres, després de fer-ho sempre quan ha empatat o perdut. Mai abans s’havia encadenat més d’una jornada sense guanyar.

Per intentar-ho, Míchel comptarà de nou amb Yangel Herrera, que torna a la convocatòria després de complir el cicle de targetes. El migcampista veneçolà és bàsic per intentar sortir de la pressió de l’Athletic i arribar a camp contrari. Així doncs, s’espera que sigui titular amb Aleix Garcia i Iván Martín al centre.

D’altra banda, no està tan clar que torni Daley Blind. El defensa neerlandès també va perdre’s l’últim partit per sanció com Yangel Herrera, però no ha pogut entrenar amb normalitat per preparar el partit davant l’Athletic per culpa d’un cop que ha rebut al peu. Blind és dubte fins a última hora -el Girona farà pública avui la convocatòria abans de viatjar cap a Bilbao. Si finalment Blind és baixa, el seu lloc l’ocuparà Juanpe per fer parella amb Èric Garcia a l’eix de la defensa.

L’acumulació de targetes s’està notant aquestes setmanes al conjunt gironí, que a Madrid va perdre Yan Couto per aquesta jornada amb la cinquena groga. Amb la baixa del lateral brasiler, Arnau tornarà a la banda dreta; mentre que a l’esquerra s’hi situarà Miguel. Amb Gazzaniga a la porteria, completaran l’atac Tsygankov, Savinho i Dovbyk. Aquesta vegada Portu començarà a la banqueta.

L’Athletic també se centra en la Champions

Per la seva part, l’Athletic també té la motivació d’aconseguir una victòria després de sumar un empat agredolç davant el cuer Almeria (0-0).

Els bascos, que comparteixen el mateix objectiu que els gironins per la Champions, se situen a deu punts de distància dels de Míchel, que són segons, però a només dos de l’Atlètic de Madrid, quart amb 48 punts, i tenen la motivació d’atrapar-lo.

A part de fer-ho bé a la lliga, alhora, tenen opcions a la Copa del Rei amb avantatge en el partit d’anada de les semifinals. A més a més, els de Valverde s’han fet forts a San Mamés, on hi encadenen vuit victòries consecutives, sis de les quals a la lliga.

L’entrenador basc tindrà la baixa per lesió d’Ander Herrera, però podria recuperar Sancet i Paredes. A més a més, comptarà amb arguments de pes en el retorn de Nico Williams, Guruzeta i Vivian.

Míchel sempre ha reiterat que el Girona no és aspirant al títol, ja que no forma part de la lliga del Madrid o Barça. En canvi, l’entrenador somiava en formar part de la lliga de l’Athletic, Reial Societat o Betis, entre d’altres. El Girona ho ha aconseguit, en una temporada en què, passi el que passi, formarà part de la història. Jugar la Champions el curs vinent cada vegada pot ser una possibilitat més real.

Subscriu-te per seguir llegint