Un miler de nens entonen una reflexió sobre el poder

El Teatre Municipal de Girona va acollir l'estrena de la representació, que també es podrà veure a Lloret de Mar, Figueres i Olot

Una de les sessions, divendres al Teatre Municipal de Girona.

Una de les sessions, divendres al Teatre Municipal de Girona. / ANIOL RESCLOSA

Meritxell Comas

Meritxell Comas

Uns 750 alumnes van donar entre divendres i ahir el tret de sortida a la 15a edició de la Cantata per la Pau, que s’emmarca dins del projecte UAP! 23. En total, hi participaran 1.200 alumnes procedents de 38 instituts de les comarques gironines. En aquesta iniciativa també s’hi han implicat 56 professors de música de les escoles participants, sota la batuta de Mercè Rigau i Mon Bover.

L’espectacle, que vol difondre i reivindicar els valors de la pau entre els estudiants, enguany gira al voltant del poder. En aquest sentit, l’obra presenta quatre històries independents però relacionades enter si que tracten, des de diferents perspectives, la idea del poder, des de la dominació del poder religiós, militar o polític, a la responsabilitat de les futures generacions per canviar l’ordre establert. Els directors de l'espectacle, Mercè Rigau i Mon Bover, van assegurar que l’estrena «va ser un èxit» i els joves, a banda de gaudir de l’experiència sobre l’escenari, «van quedar meravellats del que havien estat capaços de fer».

El muntatge, que s’ha pogut veure al Teatre Municipal de Girona, també es representarà al Teatre de Lloret de Mar (24 de febrer), al Teatre Jardí de Figueres (3 de març) i al Teatre Principal d’Olot (17 de maig).

Subscriu-te per seguir llegint