Els bombers avaluen treure part del sostre cremat per l'incendi de Girona

Alguns negocis continuen tancats i apunten que no es tornaran a reobrir fins la pròxima setmana

Josep Coll

Josep Coll

Els Bombers continuen treballant en l’incendi que es va produir la nit de dimecres al concessionari de motocicletes Basolí i l’Escola Tècnica de Girona, a l’entrada sud de la ciutat, davant la Clínica Girona. També es van desplaçar fins al lloc dels fets dues grues perquè estan estudiant treure algunes peces del sostre de l’illa de naus. Al mateix temps, els agents van entrar amb els tècnics municipals a l’interior dels edificis per avaluar l’estat de l’estructura. Hi ha la possibilitat que parts de l’interior de les naus vagin a terra, però la carcassa dels edificis no té danys estructurals i molt probablement no caldrà cap enderroc total.

Estat en què han quedat les naus industrials de l'entrada sud de Girona després de l'incendi

Estat en què han quedat les naus industrials de l'entrada sud de Girona després de l'incendi / Marc Martí

Mentrestant, els treballadors dels negocis afectats, com ara el Registre Mercantil, ja han pogut accedir a l’interior dels edificis per avaluar els danys, sempre acompanyats d’un agent. També membres de l’Escola Tècnica de Girona van entrar dijous a la tarda al centre i van poder treure algun material, com taules i cadires, que es van poder salvar.

El carrer del Riu Cardener continua tallat, igual que la part de davant de l’ETG, tot i que no afecta el trànsit del carrer Barcelona. Això, perquè també hi ha la possibilitat perquè parts de la coberta caiguin. Tanmateix, sí que s’ha tornat a la normalitat en alguns negocis, com el Saratoga o el Graner, que ahir matí ja oferien esmorzars als seus clients. 

Les cadires de l'Escola Tècnica de Girona al carrer dijous a la tarda

Les cadires de l'Escola Tècnica de Girona al carrer dijous a la tarda

En canvi, altres negocis continuaven tancats. Calculen que no podran tornar a obrir, almenys, fins a principis de la pròxima setmana. Un d’ells, la botiga d’informàtica iMàtica, que ha tingut un paper protagonista aquests dies. I és que aquest local compta amb una porta que dona accés a la coberta de l’illa d’edificis. Un dels seus treballadors explica que cap a les onze de la nit de dimecres els bombers «van començar a atacar el foc des d’allà», gràcies a la seva col·laboració. Diuen que si no hagués existit aquest accés, «el foc s’hagués estès per la resta d’edificis». El treballador també apunta que «hem estat sempre a la seva disposició» i, de fet, durant la matinada entre dijous i divendres els bombers encara van accedir a la coberta perquè «tornava a sortir fum».