A judici un home acusat d'abusar de la seva neboda durant dotze anys a Cassà de la Selva

Les acusacions, que demanen sis anys de presó pel processat, asseguren que la víctima va començar a patir abusos quan tenia només quatre anys

Audiència de Girona

Audiència de Girona

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona jutjarà un home acusat d'abusar sexualment de la seva neboda durant dotze anys a Cassà de la Selva. La causa s'havia de jutjar avui, però s'ha suspès per un canvi d'advocat i la incompareixença de l'acusat. Aquest s'enfronta a sis anys de presó per dos delictes continuats d'abusos sexuals amb relació de superioritat.

Les acusacions asseguren que la víctima va començar a patir abusos per part del seu oncle l'any 2001, quan ella tenia quatre anys. Els caps de setmana solia quedar-se a dormir a casa dels seus oncles, i l'acusat, J.R.M., s'aprofitava dels moments que la dona era fora per abusar sexualment de la seva neboda. Dormien al mateix llit, i l'home iniciava els abusos amb el pretext de fer-li un massatge. "Tant l'any 2001 com els anys successius, el processat va sotmetre a la menor a tocaments de caràcter sexual, fins que ella va deixar de dormir amb els seus oncles", indica la fiscalia al seu escrit d'acusació.

Els abusos s'haurien allargat en el temps, i l'últim episodi hauria tingut lloc l'any 2013, quan la víctima tenia setze anys i l'acusat, segons relaten les acusacions, va tocar-li el cul durant un esdeveniment familiar.

Aquests fets han provocat diverses seqüeles psicològiques a la víctima, entre les quals diverses addiccions a drogues i un trastorn d'estrès posttraumàtic. Des de l'any 2020 segueix tractament psicològic i psiquiàtric.

A banda de la pena de presó que sol·liciten les acusacions, també volen que l'acusat indemnitzi a la víctima amb 20.000 euros pels danys morals que ha patit.

En canvi, la defensa, que nega els fets, demana l'absolució. De fet, al seu relat de conclusions provisionals aporta diverses denúncies que l'acusat va interposar fa dos anys contra la víctima per amenaces i lesions, una de les quals va acabar amb sentència condemnatòria.