Un gos mor penjat després d’intentar saltar del balcó quan fugia de la calor a Girona

El propietari hauria marxat de vacances lligant l’animal al terrat, sense ombra, i deixant que un amic tragués l’animal a passejar i li donés aigua i menjar

La policia trasllada el cas als jutjats per si es pot tractar d’un cas de delicte de maltractament animal

L’edific del barri de sant Pau on es van produir els fets.

L’edific del barri de sant Pau on es van produir els fets. / MARC MARTI FONT

Tapi Carreras

Tapi Carreras

Un gos va morir dilluns al migdia a Girona després d’agonitzar durant dies per la forta calor. L’animal portava dies fent vida en una terrassa sense ombra i lligat amb una corda i va acabar saltant. Els fets van succeir al número 3 del carrer Riu Freser. El gos, que no arribava als sis mesos d’edat, i que era una barreja de husky amb altres races, va quedar penjant de la corda fins que va morir.

Alguns veïns feia dies que sentien el gos plorant i cridant, fet que fins i tot hauria generat alguna trucada per advertir que el gos estava desatès. Però ningú podia entrar-hi, en ser una propietat privada. L'Ajuntament ha matisat que no havien rebut cap alerta per cap canal de comunicació. Tampoc la Policia Municipal va rebre cap trucada alertant de la situació.

El propietari de l’animal havia marxat de vacances, segons els veïns. Segons la policia Municipal, que va anar al lloc dels fets requerit per la mort del gos, aquest hauria demanat a un conegut que li cuidés el gos i que deixava lligat a la terrassa per por a que saltés. L’amic, l’hauria estat traient a passejar tres cops al dia i li posava menjar i aigua. I el deixava lligat al balcó.

Segons l’informe del cas, es tracta d’una balconada sense ombra i amb el terra ceràmic. Tot plegat, coincidint amb temperatures a la capital gironina que estan al voltant dels quaranta graus durant diverses hores. Aquesta combinació hauria resultat letal pel ca.

La Policia Municipal de Girona ha obert diligències i ha tramès al jutjat totes les dades recollides perquè determini si es tracta d’un delicte de maltractament animal.

Un final feliç a Terrassa

Es dona la circumstància que precisament dimarts, la Policia Municipal de Terrassa, amb l’ajuda dels Bombers, va rescatar també un gos tancat durant tres dies al balcó d’un tercer pis d’un edifici del carrer de l’Autonomia, segons va informar l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Diversos veïns van alertar que l’animal estava molt nerviós i que tenia intenció de precipitar-se al carrer. Un cop a lloc, una patrulla va comprovar que el gos estava tancat al balcó sense aigua ni menjar i suportant temperatures de 37 graus sense cap protecció.

Davant d’aquesta situació es va activar als Bombers que van poder rescatar el gos, que ja presentava símptomes de desnutrició i deshidratació, i traslladar-lo a un centre on ser assistit. El propietari del gos va ser denunciat per infraccions greus de l’ordenança de tinença i protecció dels animals.

Subscriu-te per seguir llegint