Ja es coneixen els concerts que es duran a terme durant les Festes de Sant Narcís de Girona a l'espai de La Copa, que se celebraran entre el 27 d'octubre i el 5 de novembre.

  • 27 d'octubre (22:30h): Crim i Mad Caddies
  • 28 d'octubre (22:30h): Not Scientists, Johnny Mafia i The Holy Sinners
  • 29 d'octubre (22:30h): Mariona Escoda i Ginestà
  • 31 d'octubre (22:30h): Queralt Lahoz, Ketekalles i Tarquim
  • 1 de novembre (18h): Orquestra Maribel
  • 2 de novembre (22:30h): Los Chikos del Maíz, Vichy Flock i Senyor Oca
  • 3 de novembre (22:30h): La Fumiga, Triquell i Lalba
  • 4 de novembre (22:30h): Zoo, Auxili i Smoking Souls

Els grups de música Zoo, Ginestà, La Fúmiga, Auxili, Mariona Escoda, Los Chikos del Maíz, Crim, Queralt Lahoz i Triquell actuaran a les barraques de les Fires de Sant Narcís del 2023, que tindran lloc del 27 d’octubre al 5 de novembre. Enguany, l’esplanada de la Copa comptarà amb 8 dies de programació musical amb un cartell format per 20 grups. El programa el conformen grups consolidats de primera línia de l’escena nacional, així com grups emergents i propostes internacionals i estatals.

Mariona Escoda a l'Auditori de Girona. Gaspar Morer/Strenes

"Molt contents de poder anunciar els primers detalls de la programació musical de les Fires, que és un dels moments més especials de l'any a la nostra ciutat. Enguany mantenim l'aposta per una programació musical de qualitat, per a tots els públics i descentralitzada. En els propers dies anirem anunciant totes les novetats d’aquest any", ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

El primer dia, el divendres 27 d’octubre, actuaran els tarragonins Crim, uns dels capdavanters de l’escena rockera del país. L’acompanyaran els nord-americans Mad Caddies, que tocarà per primera vegada a la ciutat. Obrirà la nit Biznaga, el grup madrileny que està triomfant arreu de l’Estat amb la seva original proposta que beu de les fonts del punk.

L’endemà, el dissabte 28 d’octubre, serà el torn dels francesos Not Scientists i Johnny Mafia, dos grups que tocaran per primera vegada a la ciutat i que faran les delícies dels amants del rock. Estaran acompanyats pels gironins The Holy Sinners en el concert que organitza cada any la Comissió de La Copa.

El diumenge 29 d’octubre actuarà la cantant, compositora i intèrpret Mariona Escoda, qui es va donar a conèixer en el programa televisiu Eufòria. També actuarà Ginestà, una de les formacions joves del pop català més singulars i inspirades.

La programació musical a l’esplanada de la Copa tornarà el dimarts 31 d’octubre. L’artista nascuda a Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz, una de les sensacions musicals dels darrers anys al nostre país i més enllà, debutarà a l’escenari de La Copa. L’acompanyaran les barcelonines Ketekalles amb la seva proposta barreja de rumba, flamenco i hip hop; i Tarquim, el grup encapçalat pel saxofonista Pau Vidal, amb una proposta que beu de les arrels populars de la música afro-cubana. 

En la diada de Tots Sants es repetirà el concert en horari de tarda que es va celebrar per primera vegada a l’edició anterior. Enguany, els encarregats seran l’Orquestra Maribel, que celebren en aquesta gira els seus 10 anys d’existència.

El dijous 2 de novembre serà el torn del rap i el hip-hop. Obrirà la nit l’artista gironí Vichy Flock, seguit dels valencians Los Chikos el Maíz, encapçalats per Nega i Tony el Sucio, el grup capdavanter de l’escena hip-hop més combativa de l’Estat. Tancarà la nit Senyor Oca, un dels referents del Rap de la Terra, amb un missatge contundent de crítica social.

L’endemà, el divendres 3 de novembre, serà el torn del grup valencià La Fúmiga que arrasa amb la seva proposta festiva i engrescador. Estaran acompanyats per Triquell, un dels artistes del moment en el panorama musical català conegut pel seu pas a Eufòria. Obrirà la nit Lal’ba, grup provinent d’Olesa de Montserrat que barreja la música urbana amb el pop i l’electrònica.

L’última nit de barraques, el dissabte 4 de novembre, actuaran els valencians Zoo, caps de cartell de les Fires d’enguany. El grup farà parada a la ciutat de Girona en el tancament de la seva gira “Panya Tour” i aquest serà un dels dos únics concerts que farà enguany d’accés gratuït. Els acompanyaran els ontinyentins Auxili, amb la seva proposta reggae i de ritmes jamaicans i els pegolins Smoking Souls, tres dels grups referents del panorama musical valencià actual

L'Orquestra Maribel. DdG

Fa un parell de Setmanes l'Ajuntament de Girona havia confirmat l'actuació de Zoo pel 4 de novembre, l'última nit que hi haurà concerts a l'espai de La Copa en el marc de les Fires de Girona. També l'Orquestra Maribel havia deixat entreveure en alguns concerts de la gira d'estiu d'aquest any que actuaria per Fires. Ho farà en el concert de tarda de l'1 de novembre, una iniciativa que va planejar l'Ajuntament l'any passat amb l'actuació de l'Orquestra Di-versiones i que va tenir molt d'èxit.