Els Mossos busquen l'autor material del llançament de gas pebre a Correus i en una hamburgueseria de Girona

La policia espera les denúncies dels afectats

Eva Batlle

Eva Batlle

La situació viscuda ahir a la tarda a la seu principal de Correus de Girona va mobilitzar molts efectius d'emergències. Es va haver de desallotjar i al final, es va tancar com a un atac amb gas pebre a l'interior del local.

Aquest dimecres, ja passades més de 12 hores dels fets, els Mossos d'Esquadra asseguren que busquen el presumpte autor material dels fets. Aquest acabarà acusat d'un delicte de lesions, de caràcter lleu.

En canvi, la majoria de persones que anaven amb ell ja han estat identificades. Això gràcies als testimonis i les imatges gravades a través de càmeres de vigilància de la zona.

Aquest atacat va obligar a desallotjar l'equipament i va deixar 12 persones afectades de caràcter lleu, ja que van patir irritacions i problemes de respiració, bàsicament tos. Entre els afectats hi ha clients, treballadors i dos agents municipals que van entrar a Correus en rebre l'avís dels fets.

Els Mossos confirmen que la causa del desallotjament de Correus a Girona ha estat el gas pebre

Denúncies

Amb tot, però, resten a l'espera de les denúncies de les persones afectades per aquesta bretolada amb gas pebre. I és que no sols hauria actuat a Girona sinó que es vincula l’autor amb uns joves que van llançar el mateix esprai en una hamburgueseria de la mateixa ciutat dues hores després. On un empleat també va patir afectacions pel gas pebre.

En el cas de Correus de Girona va produir-se una gran mobilització d'efectius d'emergències per aclarir què havia produït les afectacions a clients i treballadors. Es van mobilitzar Bombers, Policia Municipal de Girona, SEM i els Mossos d'Esquadra, que van activar els Tedax.