Premi Esportiu | CPA Olot: Un club amateur a l'elit mundial del patinatge

Una actuació recent del CPA Olot al pavelló de Fontajau.

Una actuació recent del CPA Olot al pavelló de Fontajau. / Marc Martí

David Céspedes

David Céspedes

Són capaços d’omplir pavellons esportius fins a la bandera fent esgotar les entrades molt de temps abans de cada una de les seves actuacions i xous. Els membres del Club Patinatge Artístic Olot (CPA) tenen el mèrit de ser amateurs i haver assolit un lideratge mundial en el patinatge sobre rodes que molts professionals esportius de moltes altres disciplines envejarien. I tot, des de la cultura de l’esforç i dedicació. Només així s’arriba a l’excel·lència esportiva. 

El seu palmarès sembla no tenir límit ni sostre i contínuament el club va sumant campionats internacionals. De patinar sobre rodes n’han fet un espectacle. Cada una de les seves actuacions és una simfonia artística i on cada patinador i patinadora ofereix el màxim. És la culminació d’hores i hores d’entrenament, de caigudes i de tornar-se a aixecar.

Actualment, el Club Patinatge Artístic Olot el formen més de dos-cents esportistes, entre patinadors, patinadores, entrenadors i entrenadores d’edats compreses entre els cinc i trenta-cinc anys. Al club hi ha diferents nivells i modalitats de patinatge, des dels nous components que s’hi han incorporat enguany fins als que estan a nivell de competició tant en categories individuals com en les de grups de Xou. 

El director esportiu i coreògraf Ricard Planiol és només la punta de l’iceberg del que representa i significa el club olotí. L’esforç i l’educació en els joves és el que finalment dona el fruit sumant any rere any els majors èxits esportius en el patinatge sobre rodes. «Formem joves capaços de treballar individualment i en equip, respectant els companys, i els drets i deures de la disciplina esportiva», asseguren des del club. Llavors no és d’estranyar que tot els hi vagi sobre rodes.