Els veïns del barri de Mas Ramada demanen més presència policial

Es queixen de nombrosos actes incívics i lamenten que són «invisibles» davant l’Ajuntament de Girona

El govern diu que estan fent les gestions corresponents per «buscar i donar solucions» a la problemàtica

Restes d’una foguera en un entorn natural.

Restes d’una foguera en un entorn natural. / DdG

Josep Coll

Josep Coll

L’Associació de Veïns de Mas Ramada denuncia la falta de presència policial davant els nombrosos actes incívics i diferents problemàtiques que hi ha al barri. Consideren que són «invisibles» per l’Ajuntament de Girona, ja que s’han reunit diferents vegades amb l’alcalde, Lluc Salellas, i estan en contacte amb el regidor del barri, Àdam Bertran, però aquestes trobades no han prosperat «en cap actuació». Fins i tot, han fet reunions amb la Policia Municipal, tot i que consideren que van a «pitjor» i tenen la sensació que no els volen «ajudar».

Entre les actituds incíviques destaquen diferents fogueres que es fan darrere el CAP de Vila-roja, o robatoris a la barana de fusta del carrer Barranc. Uns furts que es produeixen també en altres zones del sector de Girona Est, com al Grup Sant Daniel, on també s’emporten pals de fusta de les baranes per fer les fogueres. També denuncien conduccions amb motocicletes pel barri «sense casc, contra direcció, amb tres ocupants i per sobre les voreres». Apunten que aquests fets han passat durant tot l’estiu i que, ara, «s’agreugen» durant el cap de setmana. A part, els veïns es queixen de diferents «botellons» que es fan a la zona, en punts com davant el CAP de Vila-roja, pels voltants del pavelló o la pista del carrer Guadiana. Un dels altres fets incívics que detallen és els de grups d’adolescents que «intimiden i agredeixen» a persones que van al pavelló a recollir els fills o a usuaris del mateix recinte esportiu.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que la Policia Municipal és conscient que es tracta d’una zona on «caldria millorar la convivència». Per aquest motiu, hi ha patrulles que hi van «de forma habitual per garantir la seguretat veïnal i el compliment de les ordenances. Detallen que es fa durant el torn de matí i també de tarda, «mentre que la patrulla de proximitat realitza controls de salut pública, de trànsit, de conductes incíviques i de brutícia, entre d’altres». Per la seva banda, el regidor del sector, Àdam Bertran, afegeix que té «constància de la problemàtica i les queixes veïnals». Per això, fa «d’interlocutor» entre els veïns i les àrees de l’Ajuntament corresponents per «buscar i donar solució». A més, afirma que la pròxima setmana hi tornarà a haver una reunió entre els veïns i la Policia Municipal.

La tanca de fusta, sense alguns pals,  del carrer Barranc.

La tanca de fusta, sense alguns pals, del carrer Barranc. / DdG

Falta de neteja

A part dels actes incívics, l’Associació de Veïns de Mas Ramada també lamenta la falta de neteja al barri. «Els carrers estan plens d’abocaments il·legals que es llancen fora dels contenidors», expliquen. A més, detallen que amb el nou contracte de neteja havien de tenir un sistema de recollida que, finalment, «no es va aplicar per decisió política» (de l’antic equip de govern format per Junts i ERC). De fet, afirmen que la neteja ha «empitjorat» amb el nou contracte i que, en principi, la que es fa amb vehicle mecànic «s’hauria de fer cada quinze dies, però es fa molt difícil creure que s’està complint».

Segons detalla el mapa de neteja de l’Ajuntament, a Mas Ramada, entre novembre i febrer, s’hauria de fer una escombrada manual amb vehicle auxiliar els dimecres, dijous i dissabte, a més d’una escombrada mixta els divendres. Per altra banda, la zona del polígon industrial hauria de tenir una escombrada mecànica els dissabtes i una escombrada amb vehicles auxiliar els dijous.

Munts d’escombraries fora dels contenidors a un carrer del barri.

Munts d’escombraries fora dels contenidors a un carrer del barri. / DdG

Presència de xeringues

Per altra banda, els veïns lamenten un dels altres «temes estrella» com és el cas de les xeringues. Expliquen que n’han trobat al pavelló, a les papereres, a parcs infantils o aparcaments i que aquestes es «donen gratuïtament», al CAP de Vila-roja i a la farmàcia. A més, denuncien «robatoris a la farmàcia situada a la carretera de Sant Feliu per part dels drogodependents». Per això, els preocupa «la inacció» de la Policia Municipal, ja que sovint han vist «vehicles aturats a les cantonades» on els ocupants «consumeixen drogues».

Subscriu-te per seguir llegint