Tres detinguts per la baralla als accessos de Platea a Girona

Els Mossos d'Esquadra han arrestat el considerat instigador dels fets, que va encastar un vehicle i va amenaçar de mort els vigilants amb una arma blanca

També han detingut els dos col·laboradors que van causar danys al local llançant-hi objectes

Una persona ferida en una baralla a l'accès d'un local de nit a Girona

DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadrade la comissaria de Girona han detingut aquest matí tres homes que van protagonitzar aquest dissabte una baralla als accessos de Platea.

La batalla campal va deixar un ferit i diversos danys materials al local. Els arrestats són dos homes de 31 anys i un de 24 anys. Tots ells compten amb antecedents policials, són veïns de la ciutat i tenen nacionalitat espanyola.

Les detencions dels agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos de Girona s'han realitzat aquest dimarts al matí. Dels tres arrestats hi ha el considerat instigador dels fets, que entre altres va encastar un vehicle i va amenaçar de mort els controladors tant verbalment com amb una arma blanca. També han detingut els dos col·laboradors que van causar danys al local llançant-hi objectes.

El motiu de l'altercat va ser la negativa de permetre l'accés a l'instigador dels fets al local en un primer moment i després als seus dos companys. Aquests en ocasions anteriors, ja havien protagonitzat incidents a l'establiment.

Xarxes socials

La baralla que s'ha fet viral a les xarxes socials arran dels enregistraments en vídeo va començar el dissabte abans de les tres de la matinada i es va produir a l'accés de Platea, localitzat al carrer Jeroni Reial de Fontclara de Girona. Els tres detinguts van llençar pals, barres de ferro, van buidar extintors i fins i tot un d'ells va exhibir una navalla.

A banda, el presumpte instigador va encastar un vehicle contra l'accés i va intentar atropellar als vigilants de seguretat. Posteriorment, els tres implicats en la baralla també haurien provocat danys en un vehicle d'un dels controladors del local. Arran dels fets una persona va resultar ferida. A lloc, s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra i el SEM.

Els joves van buidar extintors de l'establiment

Pel que fa als delictes que se'ls acusa cadascun dels implicats, el que en té més és l'instigador. És un home de 31 anys a qui els Mossos consideren presumpte autor d'una baralla tumultuària, un delicte de danys per l'encastament d'un vehicle al local i a l'entrada pel llançament d'objectes; un delicte d'amenaces de mort, d'una banda, verbals i de l'altra, amb l'exhibició d'una arma blanca; lesions lleus i finalment, danys a un vehicle d'un dels controladors.

Un dels col·laboradors, també de 31 anys, està acusat també d'una baralla tumultuària, un delicte de danys al local pel llançament d'objectes; danys a un vehicle d'un controlador i un delicte de lesions lleus. Finalment, el de 24 anys, és considerat el presumpte autor d'una baralla tumultuària, un delicte de danys al local i a l'entrada pel llançament d'objectes; danys a un vehicle d'un controlador i un delicte de lesions lleus.

Tots tres detinguts està previst que en les hores vinents passin a disposició davant del jutge de guàrdia de Girona. Els Mossos amb aquestes detencions donen el cas per tancat.