Sarrià de Ter no preveu inversions el 2024 per la situació econòmica

Els comptes s’enfilen un 16,5%, arriben fins als 6,4 milions i s’està a l’espera de les aportacions supramunicipals

Acte del mes de juliol per explicar la situació econòmica.

Acte del mes de juliol per explicar la situació econòmica. / PAS

Josep Coll

Josep Coll

El ple municipal de Sarrià de Ter celebrat recentment ha aprovat el pressupost pel pròxim any, que s’enfila fins als 6.464.074,61 euros. La xifra creix un 16,5% respecte al pressupost d’aquest any, que ha estat de 5.544.824 euros. La proposta de pressupost s’havia de portar en el ple de novembre, però es va ajornar perquè es van haver de fer unes modificacions per recomanació de la Diputació. La proposta va prosperar amb el vot a favor dels vuit regidors de l’equip de govern (PAS i PSC), mentre que ERC i Junts van votar en contra.

Cal destacar que en el pressupost de 2024 no s’hi veuen reflectides inversions. I és que les que es facin estaran supeditades per la Generalitat o la Diputació. L’alcalde, Isaac Ramió, va destacar que tot i apujar els impostos i les taxes pel pròxim any (la taxa d’escombraries puja un 46% i l’IBI un 18%), els ingressos pel 2024 són inferiors que els de 2023. Això ho va definir com un «desastre».

Poble Actiu de Sarrià de Ter (PAS) i PSC, que des del 17 de juny governen Sarrià de Ter en coalició, van denunciar a mitjans de juliol la «mala gestió econòmica» del municipi per part d’ERC, que ha ocupat l’alcaldia local els darrers setze anys. L’actual alcalde, Isaac Ramió (PAS), va explicar que han trobat «una tresoreria en números vermells i un deute de proveïdors d’1,2 milió d’euros». Una xifra que, asseguren, «representa gairebé el 20% del pressupost municipal». L’exequip de govern va assegurar, en canvi, que el seu havia estat «l’Ajuntament de Sarrià menys endeutat dels darrers vint anys».

Subscriu-te per seguir llegint