El PSC veu un pressupost «continuista» per Girona i presenta al·legacions

Els socialistes demanen a l'equip de govern que prioritzi el progrés econòmic, la seguretat, l'habitatge i les noves oportunitats en sostenibilitat

Sílvia Paneque i Bea Esporrín en la roda de premsa d'aquest matí.

Sílvia Paneque i Bea Esporrín en la roda de premsa d'aquest matí. / Josep Coll

Josep Coll

Josep Coll

El PSC-Girona pel Canvi ha presentat una sèrie d'al·legacions a l'aprovació inicial del pressupost de l'Ajuntament de Girona per l'exercici de 2024 que es va fer abans de Nadal. En una roda de premsa celebrada aquest matí, la portaveu Sílvia Paneque, i la regidora Bea Esporrín han apuntat que es tracta d'un pressupost «continuista» i amb falta «d'ambició». I és que segons els socialistes s'ha produït retallades en àmbits socials i de participació que els han «sobtat». De fet, Esporrín ha lamentat que el capítol d'inversions sigui el més baix «de la història de Girona», tot i que hi hagi un gran augment en el pressupost. El pressupost «no reverteix en la ciutadania», ha criticat Esporrín, tot i que després, Paneque, ha afirmat que tenen «poques esperances» en el fet que aquestes al·legacions s'acabin acceptant.

La portaveu socialista ha explicat que a Girona hi ha d'haver un «canvi» i que aquest passa per quatre eixos que «persegueixen un projecte ambiciós i necessitats urgents per la ciutat». Un primer bloc és el d'una ciutat per oportunitats, on destaca l'accés a l'habitatge, però també més recursos destinats a la cultura i l'educació. En segon lloc, els socialistes plantegen una ciutat verda, posant especial èmfasi al canvi climàtic. Per altra banda, també demanen millores en la seguretat i volen una Girona més oberta i participativa.

El PSC-Girona pel Canvi també critica que alguns dels 64 acords de mandat que van presentar Guanyem, Junts i ERC per formar equip de govern no s'han complert. «És el que passa quan les forces polítiques són tan diferents», ha afirmat Paneque. En aquest sentit, lamenten que en habitatge s'hagin destinat 100.000 euros menys del previst en habitatge en l'acord de govern. En total, es destinen 900.000 euros, quan el pactat era un milió. Aquesta xifra «ja era insuficient i no s'hi ha arribat», ha dit Paneque. En accessibilitat també estava previst destinar-hi un milió i s'han acabat destinat 308.000 euros. També en esports i educació es va pactar una inversió d'un milió (500.000 euros per cada apartat), però els pressupostos només reflecteixen una inversió de 187.000 euros en equipaments culturals i esportius.