No es farà la sala de Festes del Pont de la Barca

L'Ajuntament no concedirà la llicència perquè està en zona residencial i es considera incompatible

La possibilitat d'obrir aquest local d'oci nocturn havia generat molta preocupació a Sant Ponç i a Fontajau i el PSC havia presentat al·legacions

La nau on es volia obrir la sala de festes.

La nau on es volia obrir la sala de festes. / Aniol Resclosa

Tapi Carreras

Tapi Carreras

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Girona preveu aprovar aquest divendres la denegació de la llicència d’obra i ús d’una nova discoteca al carrer Pont de la Barca, en considerar que és incompatible amb l’ús residencial i d’habitatges de l’edifici que tindria al costat.

La possibilitat d’obrir aquest local d’oci nocturn havia generat molta preocupació a Sant Ponç i a Fontajau i el PSC havia presentat al·legacions. Un empresari projectava l’obertura d’una sala de festes i concerts en una nau situada a la zona del Pont de la Barca de Girona amb capacitat per 622 persones. La sala de festes amb espectacles s’havia de dir «Alter», jugant amb la paraula «alternatiu» i amb el fet que està al costat del riu Ter, tindria 796 metres quadrats amb cinc barres, tres sales privades i una pista. La nau havia estat la seu d'una empresa dedicada a la construcció de boleres i posteriorment, un magatzem. La idea del promotor era aconseguir, pràcticament, una rèplica de la famosa sala barcelonina Razzmatazz.

Els veïns dels dos barris havien recollit firmes en contra de la possible activitat. Alertaven de problemes de mobilitat i d'incivisme a l'entorn de l'equipament i recordaven la protecció del riu, a pocs metres de la nau.

El grup municipal PSC-Girona pel Canvi ha exposat que està «molt satisfet» que les al·legacions que han presentat «hagin permès que hi hagi hagut més temps i, durant aquest període, moltes altres persones han presentat arguments, al·legacions i han demanat que no es faci la discoteca», un fet que hauria estat «un gravíssim error i hauria perjudicat una part important dels veïns i veïnes de Girona», segons ressalta aquest grup municipal en un comunicat.

La visió del PSC

Els socialistes insisteixen també en què s’expliqui bé com s’ha finançat el mur antiinundacions que es va construir entre aquesta nau i el riu Ter. Consideren que ha beneficiat els privats de la zona i que tot i que ho haurien d’haver assumit aquests privats, ho hauria acabat pagant l’Ajuntament, que a més, va anunciar una subvenció de l’ACA que tampoc s’ha obtingut.

La versió del Govern

De moment, fonts de l’Ajuntament han indicat que el Govern no farà declaracions fins que no s’hagi aprovat el punt de la Junta de Govern.